Constructor söker Controller

Constructor söker Controller

Göteborg 2012-06-08

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT, tack för visat intresse..

 

Constructor är sedan många år branschledande i Sverige när det gäller lager- och arkivinredningar. Bolaget ingår i Constructor Group AS. Vår position som marknadsledare har vi uppnått tack vare en medveten strategi att utveckla egna produkter, som tillverkas i egna fabriker. Det gör att vi har kontroll på hela kedjan från idé till fungerande installation hos våra kunder. 

 

Tjänstebeskrivning

Som Controller på Constructor i Skandinavien är ditt fokus är att stödja verksamheten och bistå ledningsgruppen med information, underlag och analyser. I rollen ingår nedan uppgifter:

• Skapa operationella månatliga rapporter genom analys av prognos, utfall och budget. Analysen sker både för finansiell information (organisatorisk tillhörighet och konto), men också på en affärsinriktad dimension (produkter, säljkanaler) över olika perioder.

• Utveckla finansiella styrverktyg som stöder affärsmodellen. Dels genom bearbetning av analyser och rapporter i bolagets BI-verktyg (QlikView) och dels genom kompletterande analyser i t ex Excel.

• Vara projektansvarig och arbeta brett med investerings- och produktivitetsutveckling, produktkalkylering samt kund- och produktlönsamhet.

• Vara delaktig i planerings- och budgetprocessen samt prognosarbetet för företaget.

• Aktivt stötta ledningsgruppen med att skapa styrinstrument för företaget utifrån både ett process- och verktygsperspektiv.


Kvalifikationer

Du bör ha civilekonomutbildning eller liknande med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbetet. För att lyckas i denna roll bör du vara en team-player med stort engagemang, proaktiv och lösningsorienterad. Det är också viktigt att du är en god pedagog som lika gärna kommunicerar i klartext som med siffror och har mycket bra engelska i tal och skrift. Vidare krävs goda kunskaper inom IT och gärna erfarenhet av Business Intelligence verktyg.

Som person har du en stark analytisk och strukturerad förmåga, ett starkt driv och gillar att arbeta självständigt. Du är kreativ, engagerad och har ett lösningsorienterat synsätt.

I denna rekrytering samarbetar Constructor med Dfind Finance & Executive. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Elisabeth Lidstedt, 0733-434571.

Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande så inkom med din ansökan snarast möjligt, dock senast 24 juni 2012, via www.dfindfinance.se.