Constructor söker: Finance Manager Scandinavia - Constructor Sverige AB

Constructor söker: Finance Manager Scandinavia

Constructor söker: Finance Manager Scandinavia

Göteborg 2013-07-10

Constructor Sveriges huvudkontor och centrallager finns i Göteborg. I Skandinavien har vi kontor i Oslo, Göteborg och Roskilde. Skandinavien omsatte 2012 ca 645 milj sek och har 143 personer anställda. Constructor verkar genom egen säljkår och återförsäljare.

På grund av att nuvarande Finance Manager går vidare internt söker vi nu dennes ersättare.

Rollen
Som Finance Manager Scandinavia ansvarar du för bolagets Shared Service Center Finance bestående av 6 personer. Avdelningen ansvarar för reskontra och redovisning för de 3 Skandinaviska enheterna (Sverige, Norge, Danmark samt huvudkontor). Din roll blir att stötta, utveckla personalen och kvalitetssäkra redovisnings- och bokslutsarbetet.

Rollen innefattar även att stötta VD i de tre bolagen med affärsmässigt stöd. Här arbetar du med analys och uppföljning av respektive verksamhet vad gäller lönsamhet och KPI:er samt budget- och prognosarbete. Följaktligen innebär tjänsten även visst resande till dessa länder.


Profilen
Du är civilekonom eller motsvarande med flerårig relevant erfarenhet. Du kan din redovisning men tycker även om att arbeta mer controllerinriktat nära verksamheten och affären. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i industriföretag och är van vid att utveckla ekonomiprocesser samt det ekonomiska tänkandet i en organisation.

Du har troligtvis haft personalansvar men framför allt har du ett genuint intresse av att leda och utveckla personal. Erfarenhet av Jeeves eller QlikView är meriterande men än viktigare är att du har mycket goda Excel kunskaper och allmänt systemintresse.

Som person är du drivande och ansvarstagande samt med hög integritet. Du är en lugn, trygg, lösningsorienterad person som ser möjligheter och tar tag i saker.


Ansökan
 
I denna rekrytering samarbetar Constructor med Contaplus www.contaplus.se.
Vid frågor kontakta Mattias Larrieu på Contaplus.