Shuttle system - ett första steg till ett automatiserat lager - Constructor Sverige AB

Shuttle system - ett första steg till ett automatiserat lager

  • Lansering - Shuttle System

Shuttle system - ett första steg till ett automatiserat lager

Göteborg 2013-06-10

För företag med dyra kvadratmeterpriser kan ett Shuttle system vara det första steget mot en automatiserad lösning. Constructor nya Shuttle system kan utformas som antingen ett halv-eller helautomatiskt tätpackningslösning.

Vilka företag kan använda Shuttle?

Constructors Shuttle system är särskilt lämplig för kyl- och frysförvaring, produktion och logistik. Eftersom systemet fungerar med båda förvaringsprinciperna FIFO och LIFO är förvaringssystemet också lämpat för lagerverksamheter som är beroende av en effektiv hantering av "bäst-före-datum" - produkter. 

Ingen truckkörning inuti ställaget

Djupstapling är lämpad för lagring av stora mängder gods men är hanteringsmässigt inte alltid det mest effektiva, eftersom truckarna måste köra in i ställaget för att hämta pallarna, vilket ger ökad tidsåtgång. Med ett Shuttle system placeras pallarna på systemets framsida och där hämtar Satellitvagnen upp pallen och kör den till en förutbestämd pallplats i ställaget. Satellitvagnen löper på räls och hämtar/lämnar, transporterar och organiserar pallarna med stor precision. 

Fjärrstyrning

Via fjärrstyrning kan pallarna plockas ut i andra änden av förvaringssystemet och fjärrkontrollen ger operatören information om innehåll i pallkanalen och ger truckföraren möjlighet att ange hur många pallar i en kanal som ska hämtas upp.

Satellitvagnen återgår automatiskt till startpunkten när batteriet börjar ta slut. Detta gör det möjligt för operatören att enkelt byta batteriet eller byta satellitvagn. Därmed säkerställs att inga pallar blir strandsatta halvvägs genom ställaget. 

Med ett Shuttle system sparar du både tid och utrymme, förvaringssystemet har många fördelar: 

  • Ökad lagringskapacitet
  • Optimering av arbetsprocesser: inlagring, hantering och plockning
  • Verksamheten får en tempoökning
  • God stabilitet, minimalt underhåll för satellitvagnen och praktiskt taget inget underhåll på ställaget
  • Färre antal operatörer krävs
  • Färre antal truckar och inget krav på specialtruckar
  • Minskade driftskostnader 

 

För ytterligare information om Shuttle kontakta vår försäljningsavdelning för lagerinredning eller läs mer om produkten här »