Nyckelordet för logistiken på Arc E-Commerce är: utrymmesoptimering. - Constructor Sverige AB

Nyckelordet för logistiken på Arc E-Commerce är: utrymmesoptimering.

  • Arc E-Commerce Shuttle

Nyckelordet för logistiken på Arc E-Commerce är: utrymmesoptimering.

Outl1.se arbetar med säsongsprodukter; under sommaren stor åtgång av studsmattor och cyklar medan vinterutbudet består av varor som värmepumpar och snöplogar. Med ett lager som hela tiden är i förändring, måste lagringslösningen kunna hantera ett stort antal varor som behöver vara lättåtkomliga medan säsongsvarorna ska förvaras säkert.

Internet är centralt för Outl1.se, så det var naturligtvis genom denna kanal som de hittade sina leverantörer i Kina och på samma sätt var det på webben de hittade Constructors Shuttle system, när de letade efter hur de skulle lösa hanteringsproblemet med att ha för lite eller för mycket av en vara på lager.

Lagerlogistik med Shuttle system

En av utmaningarna som Constructor behövde ta hänsyn till var lagrets storlek. Dessutom innehåller Arc's lager blandade varor med olika pallstorlekar, varierande behov och krav på bulklagring.  Den idealiska lösningen för att tillgodose alla dessa krav blev ett Shuttle system. Detta gav dem en tät lagringsstruktur och fördelen av en automatisk plattform för hämtning och lokalisering av pallar, vilket ökar hastigheten på verksamheten.

Läs mer om Arc E-Commerce Shuttle lösning i senaste nummret av Materialhanteraren