Constructor levererar 110 000 pallplatser till ett av Sveriges största centrallager

  • Jula Postorder

Constructor levererar 110 000 pallplatser till ett av Sveriges största centrallager

Under hösten 2014 fram till våren 2015 kommer Constructor att leverera och installera 110 000 pallplatser i mobila pallställ till Julas nya centrallager i Skara. Det innebär en närmast fördubblad lagerkapacitet och ger Julas centrallager en total kapacitet på cirka 220 000 pallplatser.

”Vi kommer att leverera ett mobilt pallager som är byggt på tätpackningsvagnar, så kallade Mobila Pallställ MOVO. Omfattningen är cirka 110 000 pallplatser, säger Peter Johansson, säljare av lagerinredning på Constructor Sverige AB. 

Constructors Mobila Pallställ MOVO är ett av Europas mest förekommande lagersystem. Bara i Sverige finns uppemot 100 installationer i både konventionell lagermiljö och i frysmiljö. Mobila Pallställ MOVO består av pallställ monterade på rälsgående och elektriskt drivna vagnar. Systemen byggs i block med ett antal vagnar och ofta med ett fasta ställage vid väggar. I varje sådant block kan en truckgång öppnas, eventuellt med fjärrstyrning.

”Pallställen som vi levererar har en väldigt hög standard och utrustas med många tillbehör som till exempel nattoptimering och centralstyrd belysning. Jula har verkligen gått all-in när det gäller vår del i projektet. Det här är den största leveransen vi hittills har gjort i Sverige och lagret kommer att vara i ständig drift, berättar Peter Johansson. 

VD Jula AB Joachim Frykberg säger: “Detta är en viktig satsning. Vi har idag en fyllnadsgrad i lagret som ibland är upp mot 100 procent. För att klara framtidens utmaningar är en utbyggnad absolut nödvändig. Med utbyggnaden av Centrallagret kan vi fortsätta expansionen med Skara som vår bas. Den ger oss möjligheter att möta vår planerade offensiva expansion på ett bra sätt samtidigt som vi jobbar hårt med att utveckla befintliga enheter”.

Ytterligare information kring Julas nya centtrallager finns att läsa i NORDISKA PROJEKT nr 3 2014

Mer information om Mobila Pallställ MOVO finns här »

 

Oktober 2014: Ingjutning av 7,5 km MOVO-räls