Papperslöst plock, låg procent av felplock och platsbesparing hos Volvo - Constructor Sverige AB

Papperslöst plock, låg procent av felplock och platsbesparing hos Volvo

  • Volvo Truck Center, Göteborg

Papperslöst plock, låg procent av felplock och platsbesparing hos Volvo

Volvo Truck Center i Göteborg är ett av 22 Volvo Truck Center i Sverige. Centret är ett av de största i Europa, med 100 anställda.

En del av arbetet på Volvo Truck är att supportera och serva lastbilar i Göteborgsregionen. 6 servicetekniker finns redo att gå ut på vägarna för att hjälpa nödställda lastbilar med olika reparationer. Det är därför viktigt att ha ett fungerande lager där reservdelarna snabbt kan plockas fram. Hjärtat i reservdelslagret är en 6 meter hög IPN Paternoster som har 58 hyllor och innehåller 3 500 artiklar/reservdelar.

Volvos paternoster är integration med deras eget WMS. Integrationen innebär att beställningarna skickas direkt från WMS till lagerautomatens pc-miljö och därefter vidare till plock vilket ger ett papperslöst plock av artiklarna. Antalet plock per dag varierar något och det finns hög-och lågsäsong. Högsäsong är under vintern då väglaget sliter hårdare på lastbilarna och reparationerna ökar.

Artiklarna som är lagrade i lagerautomaten var tidigare förvarade i hyllställ som upptog 72 m2 och nu lagras allt i paternosterverket som endast upptar 10 m2. Det utrymme som frigjordes används nu till flera arbetsplatser.

Läs mer om Constructors installation hos Volvo i senaste numret av Materialhanteraren »