Perfekt hantering av känsligt gods

  • Perfekt hantering av känsligt gods

Perfekt hantering av känsligt gods

Med en rollracks lagringslösning från Constructor fik Imero Gunnar F. Höglund AB en robust konstruktion som är lämplig för tunga artiklar.

En enda stålprofil är inte tung, men när de levereras i buntar, är resultatet ganska tungt. Det är en stor fördel att buntarna kan lagras direkt i racket med hjälp av travers, utan att packas om.

En rollrackslagringslösning är inget nytt för Imero Gunnar F. Höglund. VD Joakim Grenblad säger: "Vid lagret i Norrköping hade vi en liknande rackinstallation som var omkring 30 år gammal. Vi tvekade aldrig om att vi borde ha en liknande lösning på det nya lagret, men vi visste inte vem kunde leverera en sådan rollrackslösning. Därför gick jag ut på internet och efter lite letande hittade jag Constructor Sverige ".

Joakim Grenblad utvecklar: "Ju fler gånger vi måste lyfta och hantera rören, desto större är risken för repor eller andra skador. För att optimera rengöring runt installationen, finns det en tillfartsväg längs högra sidan av installationen till baksidan av rollracket.

Här finns en 1 m bred passage som löper längs hela längden av rollracket. En annan fördel med denna lagringslösning är att det aldrig finns några tunga lyft att göra för hand. När vi behöver hantera en tung bunt av stål lyfter vi ut det med kranen och placerar den på plockvagnar. Då kan vi öppna paketet och flytta rören i mindre partier eller individuellt. Det är en bra lösning ergonomiskt."

Läs mer om roll rack lösningen till Imero

Läs mer om roll rack produktet