Pallställ P90 - Iittala Group, Finland - Constructor Pallställ - Constructor Sverige AB

Pallställ P90 - Iittala Group, Finland

  • iittala_pallet_rack_1
  • iittala_pallet_rack_2
  • iittala_4
  • iittala_pallet_rack_3
  • iittala_pallet_rack_4
  • iittala_pallet_rack_5

Pallställ P90 - Iittala Group, Finland

I Iittalas lager förvaras samtliga produkter i pallställ. Lagrets planerade konstruktion bestämdes först efter att man bestämt sig för den funktionella lösningen och pallställens placering.

Distributionscentret sköter hela Iittalas globala distribution som omfattar en serie bestick- och porslins-/keramikprodukter samt presentvaror i Europa, Arabien samt även Japan och USA. Den minsta beställningen kan emellertid bestå av en produkt till en kund i Finland. Även om leveranserna är mycket varierande till storleken distribueras de via olika försäljningskanaler – logistiken måste betjäna alla dessa kanaler utifrån kundernas önskemål och på det mest kostnadseffektiva sättet.

Placeringen av pallställ och mittgångar planerades först och därefter fick byggfirman lov att placera ut betongpelarna så att de inte låg i linje med mittgångarna och i en storlek som endast tog upp en pallplats. Varje pallställ delades upp i fyra europapallsektioner och samtliga balkar har samma belastningskapacitet. Pallställen är försedda med påkörningsskydd och tunnelskydd.

Jämfört med det gamla är det nya distributionscentret både effektivare och säkrare. Ett pilotprojekt om papperslös orderplockning har också inletts på lagret och förväntas slutföras under 2010.

Kapacitet:
Höjd 7,6 m
Antal pallar: 22 800
Belastning/plan: 3 000 kg
Belastning/sektion: 15 000 kg
Belastning per FIN-pall: max 1 000 kg
Belastning per europapall: max 750 kg
Höjd/pall: 1,2 m
Mittgångens bredd: 3 m