Specialanpassad förvaring till föremål med specifika mått

  • Aritco3
  • Aritco
  • Aritco2

Specialanpassad förvaring till föremål med specifika mått

När Aritco senast behövde utöka lagret, vände de sig till sin vanliga leverantör, Constructor Sverige, för att få hjälp att ta fram den perfekta förvaringslösningen.

Processen som ledde fram till det slutliga valet av lösning var grundlig och tog ganska lång tid. Bolaget valde slutligen en pushback-lösning, eftersom den innebar flera fördelar. Aritco kunde spara en truckgång, få fler pallplatser, och sist men inte minst fungerar push back-lösningen på ett mycket effektivt sätt. 

Den kompletta hissen förvaras på en pall med specialmåtten 1200 x 2400 mm. Hissen placeras försiktigt på pallen så att den inte sticker ut utanför pallkanten, vilket eliminerar risken för att lackade delar skadas under förvaring. Pallen placeras sedan av trucken på en vagn i hyllsektionen. Varje sektion har tre pallplatser i djupled, varav två på vagnar som trycks in när de är fyllda. Den sista vagnen står på balknivån.

Förvaringskapacitet:

Pallar med mått: 1200 x 2400 mm
Antal pallplatsar: 126
Antal pushback med rullar: 48
Antal pushback trolleys: 292

Aritco Lift AB tillverkar hissar åt både privata kunder och affärskunder. Sedan företaget grundades 1995 har försäljningen bara gått i en riktning: uppåt. Aritco har t.ex. vunnit Gazelle-priset sex år i följd, vilket innebär att dom nu fått utmärkelsen Super Gazelle.