Lagringslösningar för bil- och fordonsindustrin - från verkstad till lager - Constructor Sverige AB

Lagringslösningar för bil- och fordonsindustrin - från verkstad till lager

Olika former och storlekar på bildelar som t ex bräckliga vindrutor eller otympliga avgasrör gör lagerhanteringen för fordonsindustrin till en verklig utmaning. Vi har specialutvecklade lösningar som gör lagringen av bildelar enklare! 

Våra lösningar för fordonsindustrin är baserade på vårt hyllsystem HI280, med olika delar som kan integreras i en lösning som motsvarar dina behov. Våra HI280-lösningar kan monteras på ett obegränsat antal sätt, vilket gör det lätt att ändra, justera eller expandera. Pallställ 90 är lämpligt för mer storskaliga lösningar för fordonsindustrin, såsom centrallager för reservdelar och biltillbehör.

 Välj sektion för att se hur vi kan hjälpa dig:

FORDONSVERKSTÄDER
 

Workshop and garage storage solutions 

Smarta förvaringslösningar och verktygslager

FORDON & BILRESERVDELAR
   

Automotive Spare parts 

Lösningar för stora volymer, smådelsförvaring och skrymmande föremål.

FORDONSTILLVERKNING
 

Storage solutions for Automotive Manufacturers 

Lagerlösningar för stora mängder komponenter

 

HI280-systemet kan konfigureras på flera olika sätt som t ex i flervåningsversioner eller placeras på mobila baser för att optimera ditt utrymme. Ibland kan en automatiserad lösning vara den rätta, baserad på en lagerautomat, eller en kombination av maskin och hyllor. Läs mer om produktkonfigurationerna här.

Dra nytta av vår erfarenhet, kunskap och flexibla produkter. Tillsammans kan vi skapa en lösning som fullt ut stödjer din verksamhet!

 • Komplett sortiment av specialtillbehör, perfekt support till fordonsbranschen
 • Fullt kompatibel med standardsystemet vilket ger utmärkt flexibilitet och skalbarhet
 • Kundanpassat synsätt med erfaren organisation för de bästa lösningarna för dina behov

Smågods

Inom bilindustrin finns ett stort utbud av boxar och smågods som måste hanteras och förvaras på ett effektivt sätt. Hyllsystem HI280 är utformat för att ge dig obegränsat med alternativ och möjligheter och våra lagerautomater ger kraftfull lagringseffektivitet för smågods. Constructor erbjuder ett komplett utbud av plastlådor, fullt kompatibla med hyllsystem HI280 samt med våra lagerautomater.

 • Anpassningsbar hylla för lådor och olika former av hyllavdelare
 • Integrerad lådlösning med många tillbehör
 • Flexibel och effektiv maskinförvaring med lådor, avdelare och tillbehör som underlättar plockningen

Konfigureringsalternativ:


Hängande produkter

I hyllsystem HI280 finns det flera olika möjligheter att lagra hängande gods. En bra lösning kan vara att hänga dem på en av de olika paneler som finns att tillgå och därmed få en kombination med bra överblick och kompakt lagring. Ett annat sätt är att använda mer konventionell rälsgående lagring.

 • Bilmattor, i tyg eller gummi, är ofta försedda med en hängare och kan därmed enkelt förvaras hängande
 • För fläktremmar eller vindrutetorkare ger hängande lösningar en god överblick för att snabbt hitta rätt artikel.

Konfigureringsalternativ:


Skrymmande produkter

Flertalet bildelar är skrymmande och med udda former och är absolut inte gjorda för konventionell lagring. Därför behövs speciella lösningar. Med de speciella tillbehören för fordonsindustrin i HI280-systemet blir det enkelt att lagra avgasrör, vindrutor och karossdetaljer.

Eller varför inte använda en lagerautomat? De flexibla hyllplanen i våra maskiner är idealiska för att lagra alla dessa udda formade delar. Beroende på dina specifika krav ger Constructor dig en lösning som är utrymmeseffektiv, säker och enkel att hantera.

 • Effektiv lagring av avgasrör
 • Säkert och enkelt att hantera lösningar för bilglas och vindrutor
 • Karossens skrymmande delar och delar som är känsliga för slag och stötar som huvar, dörrar och spoilers

Konfigureringsalternativ:


Verktyg

Idag kräver service och reparationer av bilar och andra fordon flera varianter av unika verktyg, i olika storlekar, ofta dyra och med udda former. Genom att installera en lagerautomat från Constructor kan dina metoder för att hantera verktygen förbättras.
Detta ger en lösning där verktyg kan lagras på en central och lättillgänglig plats, på ett organiserat sätt, och förbättrar samtidigt säkerheten och tillgängligheten genom insyn över artiklarnas plats. Vanliga verktyg lagras enkelt i hyllsystem HI280.

 • Utmärkt verktygslagring och hantering med lagerautomater
 • Integrerade utdragbara lådor och verktygspaneler

Konfigureringsalternativ:


Tunga föremål

Tunga komponenter behöver en bra lösning för att lagras säkert och för att kunna hanteras enkelt. HI280 har specialhyllor som kan hantera bildelarnas tunga laster:

 • Gallerhyllor för lagring av produkter med hög punktbelastning, som t ex bilbatterier
 • Förstärkta hyllor för allmänt tunga föremål

Konfigureringsalternativ:


Däck och fälgar

Vid lagring av däck gäller det att få maximal mängd lagrade däck i tillgängligt utrymme utan att påverka däckkvaliteten. Constructor erbjuder ett komplett sortiment av lagringslösningar för däck med fokus på effektivt utnyttjande av utrymmet, kvalitet och god ergonomi.

Läs mer om Däckförvaring här.


Brandfarliga varor

Inom bilindustrin finns många vätskor och andra brandfarliga produkter. I många fall krävs särskilda lagerlösningar för ökad säkerhet. Tillsammans med kunden hittar vi lösningar för att lagra dina produkter.

 • Integrering av sprinklerställ
 • Öppna hyllor för att möta försäkringskraven

Konfigureringsalternativ:


Värdefulla & känsliga delar

Ibland måste du lagra produkter som är känsliga eller särskilt värdefulla som marknadsföringsmaterial, verktyg eller vissa elektroniska komponenter. Genom att placera produkterna i ett HI280-skåp ökar du säkerheten och underviker samtidigt damm och smuts. För ännu högre säkerhet och övervakning kan du använda en lagerautomat. Om dina produkter är känsliga för elektrostatisk urladdning finns ett komplett utbud av plastbackar som eliminerar uppkomsten av statisk urladdning.

 • Brett utbud av stöldskydd och anti-dammlösningar
 • ESD-skydd för känsliga delar

Konfigureringsalternativ:


Plocklösningar

I situationer där du behöver förbättra din plockningsprocess, oavsett om det handlar om att förbättra ergonomin, få fler plockplatser eller att underlätta FIFO-plockning, har Constructor lösningen.

 • Utdragbara enheter för bättre utnyttjande av utrymmet och bättre ergonomi
 • Rullfack för att underlätta FIFO-plockning

Konfigureringsalternativ:


Långgods

Bildelar som lister, rör och profiler klassas som långgods. För dessa delar behöver du speciella lösningar för effektiv förvaring och hantering. Vissa delar förvaras best stående vilket ger enkel åtkomst och bra överblick, medan andra måste lagras liggande för att inte påverka eller böja godset.

Konfigureringsalternativ:


 

För mer information:

+46 31 7719600
 Maila oss

 

 Ladda ner PDF
Ladda ner PDF