Bin2bil, Danmark

  • Bin2Bil1
  • Bin2Bil
  • Bin2Bil2
  • Bin2Bil3

Bin2bil, Danmark - Constructor Referenser bilindustrin

I samband med att Bin2bil utökade sin verksamhet med ytterligare bilmärken, valde företaget att flytta och bygga ett nytt huvudkontor. Denna nya plats förde samman två företag samt dess utmaningar och möjligheter.

Det nya magasinet har förberetts baserat på LEAN-filosofi och erbjuder reservdelar, servicesatser, däck och verktyg för fem olika bilmärken: Ford, Mazda, Volvo, Renault och Dacia.

Verkstadschefen Kristian Haubjerg säger: "Vi har varit ute och letat efter nykonstruerade garage för att söka inspiration. I grund och botten ville vi ha mer hyllplatser, vilket speglar vår lagringslösning. Vi har valt att klassificera lagret efter artikeltyp, vilket innebär att oljefilter och luftfilter till exempel lagras på samma ställe, oavsett märke. Dock finns det undantag för varje regel. Alla våra reservdelar lagras tillsammans helt och hållet grundat på LEAN-principer. När vi vill ha en viss artikel måste det gå snabbt att hämta den, utan för mycket spring. Det handlar om tid mellan platserna och hyllorna."

De anställda på Bin2bil hade förberett omlokaliseringen av verksamheten under en lång tid. Alla reservdelar hade sorterats igenom med LEAN-principerna i åtanke, så att de kunde införlivas i den nya butiken.

Kristian Haubjerg konkluderar: "I ett sådant stort projekt som detta samlade vi naturligtvis anbud och priser från andra leverantörer. Men det var viktigt för oss att välja en professionell partner och vi måste verkligen säga att vi arbetade mycket väl tillsammans."

Utöver de nya lokalerna öppnade Bin2bil ett separat däckhotell där kunders vinter- och sommardäck lagras på pallar. Alla däck är 100 % tillgängliga när som helst för snabb upphämtning eller avlämning för lagring. Detta sparar tid som inte bara är fördelaktigt för Bin2bil, utan även för kunderna som snabbt kan byta sina däck beroende på vilken säsong som råder.

Fakta om installationen:

Hyllkapacitet: 1 302 hyllmeter
Belastning per hylla: 140 kg/1040 kg – jämt fördelat

Kapacitet ställage: 768 Däckpallar + 81 Europallar = 3396 däck
Belastning per pall: 120 kg/600 kg – jämt fördelat