Förvaring Livsmedelsindustrin: Rumstempererad, kyld eller fryst

  • Constructor - Food and Drink cube 00
  • Constructor - whiskey
  • Constructor - Food and Drink Storage 01
  • Constructor - Food and Drink Storage 02
  • Constructor - Food and Drink Storage 03
  • Constructor - Food and Drink Storage 04
  • Constructor - Food and Drink Storage 05
  • Constructor - Food and Drink Storage 06
  • Constructor - Food and Drink Storage 07
  • Constructor - Food and Drink Storage 09
  • Constructor - Food and Drink Storage 10
  • Constructor - Food and Drink Storage 11
  • Constructor - Food and Drink Storage 12
  • Constructor - Food and Drink Storage 13
  • Constructor - Food and Drink Storage 14
  • Constructor - Food and Drink Storage 15
  • Constructor - Food and Drink Storage 17
  • Constructor - Food and Drink Storage 18
  • Constructor - Food and Drink Storage 19

Förvaringslösningar för livsmedel- och dryckesindustrin

De utmaningar som livsmedels- och dryckesindustrin står inför kräver att de maximerar tillgängligt utrymme, hanterar olika förvaringstemperaturer och svarar på hög lageromsättning och samtidigt upprätthåller hygiennivåer och spårbarhet.

Några av de viktigaste frågor som våra kunder möter är: 

  • Snabbrörliga och ömtåliga varor kräver olika lagringsmetoder
  • Rumstempererade, kylda och frysta varor kanske behöver samsas under ett tak
  • Lagring av säsongsvaror med olika lagringstider
  • Drift av kylda utrymmen kan bli dyrt
  • Upprätthålla optimal lagringstid på varor
  • Lagring av bulkvaror av varierande vikt
  • Produktspårbarhet är kritisk
  • Strikta hygienföreskrifter

 

Ta en titt på vår video nedan för att se hur vi har löst dessa problem för några av våra kunder:

Call us Ring oss:
031 771 96 00
Send us an email Klicka här för att:
Skicka e-mail
Anmäl dig för
Nyhetsbrev

  

Lagra livsmedel och dryck på justerbara ställage

Även i ett toppmodernt lager för mat och dryck, är konventionella pallställ fortfarande den vanligaste formen av pallförvaring. Mångsidigheten i vårt pallsystem innebär att det kan monteras med enkelt eller dubbelt djup, för att passa dina specifika lagringsbehov.

  • Justerbara system
  • Höjder upp till 30 m
  • Varierat djup och bredd
  • Lämplig för lagring av alla typer av mat och dryck
  • 50 mm balkhöjdsjustering
  • Drifttemperaturer från -30°C till +40°C
  • Galvaniserad yta som förhindrar rost även vid låga temperaturer

Mat och dryck är i allmänhet förpackade på något sätt, som därefter lätt kan lagras på pallar. Beroende på utformningen av ditt lager, finns en rad olika gångbredder möjliga för att maximera ditt tillgängliga utrymme. Inredningar har i allmänhet inga restriktioner och ger hela tiden tillgång till dina varor.

Läs mer om pallställ här

Lagring av frysta livsmedel med maximal användning av utrymmet

Kalla lagerlokaler är viktigt i livsmedelsbranschen, både för lagring av frysta livsmedel och för att hålla färskvaror fräscha.

  • Högdensitetslösningar som Mobila pallställ, Djupstapling och Shuttle är idealiska
  • Tätpackning minskar utrymme som krävs för att kyla, vilket minskar dina driftskostnader
  • Automatiserade lösningar för att minska plocktid i kylda utrymmen
  • Galvaniserad yta förhindrar rost, även om du får kondensproblem
  • Våra produkter fungerar effektivt i svåra miljöer vid temperaturer ner till -30°C
  • Möjlighet att minska miljöpåverkan från ditt lagringsutrymme för livsmedel

Läs mer om frysvarulager är.

Öka lagringskapacitet för mat och dryck med Mobila pallställ

Mobila pallställ kan avsevärt öka din lagringskapacitet i ditt livsmedelslager. Pallställ P90 monteras på mobila vagnar/baser som förflyttar sig elektroniskt för att skapa accessgång för plockning. Genom att ta bort onödiga gångar ger det dig möjlighet att ha ett större lager på mindre yta.

  • Maximalt utnyttjande av golvyta
  • Tillgång till individuella pallar med mat och dryck
  • Erbjuder större flexibilitet, lämpliga för en rad olika mat och dryck
  • Hög lagringskapacitet
  • Kan rymma olika pallstorlekar och vikter
  • Kräver endast en truckgång
  • Temperaturområde mellan -30°C och +40°C

Fryslager kan vara kostsamma att driva, så vanligtvis krävs en tät lagringslösning. Mobila pallställ är ett idealsikt svar på denna utmaning och används ofta i livsmedels- och dryckesindustrin.

Läs mer om mobilt pallställ här.

 

"Genom att börja använda Mobila pallställ fick vi över 1000 nya pallplatser i vårt torrbrödslager", säger Timo Aho, lagerchef på Linkosuo.

 

Läs mer om våra kunder nedan.

Uppnå Först-in-Först-ut-lagring för att hålla ditt lager av mat och dryck fräscht.

Pallflöde eller kartongflöde är idealiskt för att uppnå FIFO-plockning. Om varor har hög omsättning, vilket är vanligt inom livsmedels- och dryckesindustrin, säkerställer pallflöde eller kartongflöde att produktpartier levereras i rätt ordning.

  • Upp till 60 % mindre golvyta krävs jämfört med konventionell lagring
  • Automatisk lagerrotation ger högre spårbarhet av livsmedels- och dryckespartier
  • FIFO lastnings- och hämtningsmetod kräver endast två gångar
  • Höga hastigheter bidrar till snabb hantering av varorna vilket förhindrar förruttnelse
  • Tyngdmatade för att leverera varor framåt, ingen automatisering krävs

Livsmedels- och dryckespallar placeras på lutande rullbanor och tyngdlagen förflyttar pallen framåt längs en rullbädd. Hastigheten på pallen kontrolleras av en serie bromsrullar och stoppas av en stoppenhet.

Denna typ av lagring används ofta inom dryckesindustrin och kräver endast två gångar, en för lastning och en för hämtning.

Läs mer om Rullfack och Hjullister här.

Spar tid och utrymme i ditt lager

Djupstapling och Shuttle tillhandahåller en idealisk bulklagringslösning för livsmedels- och dryckesindustrin eftersom det eliminerar onödiga plockgångar. Detta ökar mängden varor som kan lagras på en begränsad yta och är lämplig för en rad olika temperaturer.

Djupstapling är lämplig för lagring av stora mängder av samma typ av mat eller dryck och är idealisk för lagring av säsongsprodukter med hjälp av först-in-sist-ut-principen (FILO).

Shuttle systemet använder sig av en delvis automatiserad plattform som förflyttar sig runt pallställen för att hämta och placera pallar, vilket gör den lämplig för lagring av mat och dryck, och erbjuder förbättrade plockhastigheter.

  • Öka lagringskapacitet
  • Idealisk för bulklagring
  • Skapa ytterligare förvaring på mindre yta - spar kostnader i kall miljö
  • Shuttle erbjuder ökade plockhastigheter för FILO- och FIFO-principerna
  • Djupstapling stödjer FILO-principen
  • Temperaturområde mellan -30°C och +40°C

Läs mer om Djupstapling och Shuttle här.

Call us Ring oss:
031 771 96 00
Send us an email Klicka här för att:
Skicka e-mail
Anmäl dig för
Nyhetsbrev

  

Ett urval av våra kunder:

  • B. Volwater & Zonen B.V., Nederländerna

    B. Volwater & Zonen B.V., Nederländerna

    Voltwater & Zonen i Holland bestämde sig för att utöka lagerkapaciteten för sin produktion av burk- och konservmat, valde de pallsystemet Shuttle.

  • HahkaWay Ltd, Finland

    HahkaWay Ltd, Finland

    HahkaWay Ltd tillhandahåller frysförvaringstjänster. Produkterna lagras på mobila pallställ vid en konstant temperatur på -25º C för att vidhålla matens kvalitet under tiden som den förvaras.

  • Hennig Olsen Is, Norge

    Hennig Olsen Is, Norge

    På grund av ett konstant flöde av nya produkter och en jämn ökning av produktionskapaciteten behövde lagret för etiketter och förpackningar utökas

  • Oy Hartwall Ab, Finland

    Oy Hartwall Ab, Finland

    Hartwall har en högautomatiserad, flexibel och kostnadseffektiv anläggning som är konstruerad för högsta produktkvalitet och miljömedvetenhet.

  • Svenska Smakupplevelser AB, Sweden

    Svenska Smakupplevelser AB, Sweden

    Produktionen kräver dels ett råvarulager, dels ett kyllager för lagring av de färdiga produkterna och slutligen ett distributionslager för utlastning av de dagliga leveranserna.