Skip to main content

Constructor är idag en del av Gonvarri Material Handling, en familj av varumärken som kan spåra sina rötter tillbaka till 1856.

Koncernen förvärvades 2018 av Gonvarri Industries. De fyra varumärkena Constructor, Dexion, PSS och Kasten ingår nu i Gonvarri Material Handling, som är det nya moderbolaget.

Koncernens varumärken består av:

Constructor: Ursprungligen grundad som Høvik Verk 1856, ett glasverk i norska Høvik, som en del av Christiania Glasmagasinas. Mellan 1970 - 2000 växte varumärket, genom fusioner och förvärv av Høvik Stål, Electrolux Constructor, Kasten, Krammer & Zeuten, ETH och MTH till att bli Skandinaviens ledande leverantör av lager och logistiklösningar. Constructor-namnet kom till först i slutet av 1980-talet.

Dexion: Grundades i London, England 1937 av grekisk-australiensisk Demetrius Comino. Comino utvecklade 'Dexion Slotted Angle' (1947), som introducerade världen för justerbar lagring, vilket banade väg för Dexion flexibla pall och småvaruställage. Dexion blev en del av koncernen 1999.

Kasten: startades 1886 av Hjalmar Henrik Kasten, som grundade ett metallföretag i Helsingfors, Finland. De producerade sina första hyllställ 1951 och är för närvarande marknadsledande i Finland.

PSS: ett Engelskt företag som startades som Planned Storage Systems på 70-talet och blev en del av Constructor Group 2008. Det tidigare HiLo och Planned Storage Systems Ltd, PSS har nästan 40 års erfarenhet inom produktion av lagringslösningar, inklusive entresol system och grenställ.