Skip to main content

Gonvarri Material Handling AS förvärvar Canrena System AB

Gonvarri - Canrena - Constructor Sverige AB

Under utvecklingen av Gonvarri Material Handling (GMH) strategiska plan för kommande år har ytterligare ett svenskt bolag införlivats in GMH-familjen.

I början på december 2018 offentliggjordes att Canrena System AB förvärvats av Gonvarri Material Handling AS. Canrena System AB kommer att bli dotterbolag till Constructor Sverige AB och bli en del av regionen GMH Nordic, ledd av Leif Larsson.

Canrena System AB, eller Stålteknik som bolaget hette tidigare, har historiskt haft en stark relation till Constructor i Scandinavien. Canrena System AB har under många år varit en tillförlitlig underleverantör till Constructor och bolaget har också varit djupt involverat i Constructors utveckling av nya lagerprodukter.

Canrena System AB kommer fortsättningsvis att drivas som ett eget bolag inom Gonvarri Material Handling AS och som ny VD för bolaget har Niklas Bäckström utsetts.

”Affären är en bra uppgörelse för båda parter och kommer att stärka Constructors position på den svenska marknaden och säkerställa produktion till Canrena. Canrenas högkvalitativa produkter kommer även kunna hjälpa till att öka försäljningen i de flesta av GMHs koncernländer.”
Leif Larsson, VD, Constructor Sverige AB & Regional Sales Manager Nordic, Gonvarri Material Handling AS.

 

Om Gonvarri Material Handling AS

I januari 2018 köpte spanska Gonvarri Steel Services koncernen Constructor Group AS och koncernen Gonvarri Material Handling AS (GMH) bildades. GMH är idag en ledande leverantör av förvaring- och materialhanteringslösningar och i koncernen ingår de väletablerade varumärkena Constructor, Dexion och Kasten.

Gonvarri Steel Services har huvudkontor i Madrid och 36 fabriker världen över i 17 länder. År 2017 genererade det intäkter på nästan 3 miljarder euro. Mer information om Gonvarri finns på: www.gonvarri-mh.com

Senaste nytt