Skip to main content

Constructor hjälper Biltema att hålla ordning på reservdelarna

Kund: Biltema
Plats: Sverige
Produkter: Pallställ P90, Säkerhetstillbehör

Förvaringsbehov

Pallställ P90, Biltema - Constructor Sverige AB

Biltema är välkänt för sin förmåga att leverera reservdelar. Ursprungligen startade det som en pålitlig leverantör av bildelar av god kvalitet till rimligt pris, men har breddat sortimentet till att omfatta tillbehör och verktyg för alla typer av situationer, från skruvar till resväskor, från målarfärg till telefonskal och allt däremellan.

Idag erbjuder man över 19 000 produktlinjer, som alla behöver förvaras färdiga att distribueras till 1000-tals kunder över hela Skandinavien och utanför.

Biltema är mycket stolt över sitt rykte för kvaliteten på de produktlinjer man säljer. Man utför omfattande provning, analys och kontroller av produkter innan de tas in i katalogen och medan de finns där. Alla produkter de lagerför måste ha mycket låg felfrekvens och passa för dess avsedda ändamål. Deras höga krav gäller för alla deras leverantörer, inklusive företaget de utsett för att inreda deras nya stora centrallager, Constructor.

Förvaringslösning

Pallställ P90, Biltema - Constructor Sverige AB

Efter att ha klarat kvalitetsprovet utsågs Constructor att se till att Biltemas investering i det egna distributionscentret skulle ge dem maximal nytta. Teamet började omedelbart arbeta med att planera hur man kunde optimera kapaciteten.

Utrymmet man hade till sitt förfogande var hela 50 000 m² – ungefär motsvarande storleken på sex fotbollsplaner och förmodligen den största tomten i området. Men trots detta krävde det stora antalet produktlinjer noggrann konfigurering för maximal effektivitet.

Det första kravet var ett armerat underlag för att klara trycket från 60 gaffeltruckar när de kör utmed lagrets 8 km truckvägar varje dag. När det var gjort installerades 116 000 pallplatser på en höjd av 10,5 m. Constructor rekommenderade en ren pallställslösning med Constructors pallställ P90, som tillsammans med pallstopp, olika typer av påkörningsskydd, säkerhetsinlägg, genomskjutningsskydd och skyddsnät för säkerheten, gav Biltema exakt vad som behövdes.

Lagrets kapacitet är imponerande. Valet av plats intill Halmstads containerhamn innebär att lagret kan betjäna hela den skandinaviska marknaden där man sjövägen tar emot uppskattningsvis 10 000 containrar per år.

Pallställ - Constructor Sverige AB

Om Biltema

Biltema är en svensk kedja av detaljhandelsbutiker med inriktning på verktyg, biltillbehör och fritidsprodukter. Biltema grundades 1963 i Linköping och har nu över 120 butiker i Sverige, Finland, Norge och Danmark.