Skip to main content

Twentepoort Group rationaliserar med kombinerade lösningar från Dexion

Twentepoort Group, Nederländerna

Kund: Twentepoort Group
Plats: Weirdon, Nederländerna
Produkter: Pallställ, Djupstapling, Hyllställ i flera nivåer

Förvaringsbehov

Twentepoort, Netherlands

Twentepoort Logistics hade flera lokaler i Nederländerna. Denna struktur innebar dock att deras logistik reagerade långsammare än de önskade. Därför bestämde de sig för att effektivisera och centralisera genom att bygga ett högeffektivt centrallager på 30 000 m².

Genom en kombination av tidigare erfarenhet av samarbete med Dexions välbeprövade produktutbud samt kunnigheten och entusiasmen hos deras lokala kontaktperson utsåg Twentepoort Dexion för leverans och installation av lagerlösning de behövde för projektet.

Förvaringslösning

Dexion-teamet utvärderade de logistiska kraven hos Twentepoort. Man behövde ta hänsyn till det faktum att de även tillhandahåller kyl- och specialtransporter, utöver pallgods. Den föreslagna lösningen som accepterades var en kombination av olika typer av lagring. Detta inkluderade:

  • Hyllställ, som inte bara passade väl in i lagrets design, utan även erbjöd den bästa avvägningen mellan budget och kvalitet.
  • Djupstapling för transportlådorna av trä som används för flygfrakt. Eftersom alla lådor är likadana har de inget bäst före-datum, vilket innebär att de enkelt kan förvaras med hjälp av djupstapling.
  • Entresolplan för extra förvaringsmöjligheter.

När det nya lagret hade etablerats byggdes de befintliga hyllorna och golven ut, och tack vare omsorgsfull planering är vidare expansion också möjlig.

Twentepoort, Netherlands

Under hela processen var vi mycket nöjda med installationens kvalitet och möjligheten att kombinera produkter och system för ökad funktion. Deras proaktiva tillvägagångssätt i samband med utformning och installation av den nya lösningens möjligheter har varit ovärderlig.” - Martin Noeverman, Direktör för Twentepoort Group

Om Twentepoort

Twentepoort Group består av tre dotterbolag:

  • Twentepoort Logistics specialiserar sig på dagliga transporter till Östeuropa och Centralasien. Utöver reguljära vägtransporter av pallgods erbjuder de även kyl- och specialtransporter.
  • Twentrex specialiserar sig på just-in-time-leveranser av brådskande leveranser över hela Europa.
  • TwenPack grundades specifikt för att möta en växande efterfrågan på e-leveranser och affärslogistiktjänster åt både små och stora återförsäljare.

www.twentepoort-logistiek.nl