Skip to main content

Constructor levererar en snabb, ergonomisk och energieffektiv lösning för Volvo

Kund: Volvo PV
Plats: Göteborg
Produkter: Hjullister, Lean-produktion, plockställage och Pallställ

Förvaringsbehov

Volvoanläggningen i Göteborg arbetar för att kontinuerligt förbättra alla steg i produktens livscykel inom lagret. En kritisk parameter för en biltillverkare är hur lång tid det tar att leverera en produkt/artikel till en monteringsanläggning. Volvo vill skapa ett system där effektiviteten vid monteringsstationerna kunde höjas. Man hade krav på snabbt utförda layoutförändringar och flexibilitet på grund av alla olika bilmodeller som tillverkades på samma monteringslinje.

Volvo insåg att de behövde en leverantör som hade rätt produkter och kunskap som behövdes för deras Lean-produktion och valde Constructor för leverantör av förvaringslösningen.

Förvaringslösning

Hjullister, Volvo PV - Constructor Sverige AB

Constructors hjullistsystem var det idealiska valet. Det är ett system som har blivit en avgörande del i försörjningskedjan för komponenter till monteringslinjer. Pallställ med inbyggda hjullister har konstruerats och levererats för användning utmed monteringslinjerna, vilket innebär effektiv plockning och lossning av artiklar.

Ställagen är utrustade med lutande hjullister (rullbanor) som med hjälp av gravitationen rullar fram godsen till plockaren.

Volvoinstallationen var omfattande: 80 plockstationer, var och en med fyra nivåer och 50 hjulspår och 5660 pallplatser innebär att 1700 artiklar kan lagras och hanteras vid varje plockstation.

Det nya plockstationskonceptet har blivit en viktig del i hanteringen och monteringen av bilar på Volvo tack vare kortade plocktider och kortare omställningstider. Den dynamiska lagringslösningen har gett högre hastighet, ökad kvalitet och avsevärt förbättrat avdelningens interna logistik.

Plockfasader, Volvo PV - Constructor Sverige AB

Om Volvo

Volvokoncernen är ett svenskt multinationellt tillverkningsföretag med huvudkontor i Göteborg. Dess kärnverksamhet är produktion, distribution och försäljning av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner.