Skip to main content

Agrimarket får god hjälp av Kasten Finland

Kund: Agrimarket
Plats: Finland
Produkter: P90 pallställ, grenställ, mobilt hyllsystem och hyllsystem i flera nivåer, butiksinredningssystemet Optim

Förvaringsbehov

Agrimarket, Finland

Agrimarket är Finlands ledande butiks- och tjänstekedja för lantbruksprodukter, maskiner, verktyg och trädgårdsskötsel. De ville hitta ett sätt att visa och förvara de många 1000-tals föremål av alla storlekar och former som de lagerför i sina butiker, som sträcker sig från gör-det-själv-butiker till varuhus för anläggningsmaskiner.

Inredningen behövde vara flexibel för att klara de ständigt förändrade kraven under olika årstider. Dessutom behövde de se bra ut eftersom de måste passa både i försäljningslokalerna, på lagret och i plockområdena.

Agrimarket vände sig till Kasten och tillsammans med egna butiksdesigngrupp skapades fungerande förvaringslösningar.

Förvaringslösning

Flera olika förvaringslösningar krävdes för att tillgodose behoven i butikerna, på lagret och utomhus. Dessa inkluderade butiksinredningar, pallställ och grenställ.

Agrimarket, Finland

Butiksinredningssystemet Optim med tillbehör var den idealiska utgångspunkten tack vare dess extrema mångsidighet. Systemet består av ramar, horisontella längsgående balkar och hyllor, samt ett stort urval av tillbehör, vilka förenklar presentationen av även de mest krångliga produkterna. Specialanpassade lösningar utformades för enstaka produktgrupper. Bland annat omfattade detta dörrhyllor, affischhållare, ställ för hästfiltar och sadelhållare m.m. För utomhusprodukter användes specialgalvaniserad Optim butiksinredning för att bättre motstå förhållanden med varierande fuktighet.

För inredningen användes beprövade och utprovade lösningar, inklusive pallställ P90, såsom skiv- och lamellställ. Ställen levererades 3 m höga för att möjliggöra presentation av varor på lägre nivåer och förvaring av varor på de övre nivåerna, samt mobila hyllställ och hyllställ i flera nivåer gav maximal kapacitet. Skyltar för kortsidor tillhandahålls för framhävande av produkterna.

Agrimarket fick ett varierat utbud av förvaringslösningar som lät dem både visa upp och sälja sina produkter på ett estetiskt tilltalande sätt och gav dem möjlighet att maximera sin lagerkapacitet.

Om Agrimarket Finland

Kedjan Agrimarket är ett rikstäckande nätverk av butiker och tjänster som bildats av Hankkija Oy, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Suur-Seudun Osuuskauppa och Kymenlaakson Agrimarket Oy.