Skip to main content

Constructor hjälper Outl1.se klara efterfrågan

Företag: Arc E-commerce
Plats: Stockholm
Produkt: Pallet Shuttle

Förvaringsbehov

Pallet Shuttle - Constructor

Skaparen av webbutiken Outl1.se, Joacim Boivie, har sålt importerade varor i ett antal år och utvecklat ett gott sinne för vad människor letar efter för stunden. Outl1.se arbetar med säsongsprodukter; under sommaren kan du köpa studsmattor och cyklar medan vinterutbudet består av varor som värmepumpar och snöplogar.

Med ett lager som hela tiden är i förändring, måste lagringslösningen ombesörja ett stort antal lättåtkomliga varor samtidigt som säsongsvarorna måste förvaras säkert. Joacim Boivies största problem var att hantera balansen mellan att ha för lite eller för mycket av en vara på lager.

Internet är centralt för Outl1.se, så det var naturligtvis genom denna kanal som dom hittade sina leverantörer i Kina. På samma sätt var det på webben de hittade Constructor, när de letade efter olika svar på deras lagringsutmaningar.

Förvaringslösning

Utmaningarna som Constructor behövde ta hänsyn till var lagrets dimensioner och dessutom lagret blandade varianter av artiklar, olika pallstorlekar samt varierade behov och krav på bulklagring. 

Pallet Shuttle - Constructor

Den idealiska lösningen för att tillgodose alla krav och behov var ett Pallet Shuttle. Installationen består av 4 sektioner pallställ i 3 nivåer med 15 pallar i djup, totalt 540 pallplatser. Och alla pallplatser är åtkomliga för Shuttle vagnen.

Resultatet blev att Arc E-Commerce fick en tät lagringsstruktur och en automatisk plattform för hämtning och lokalisering av pallar, vilket i sin tur ökade hastigheten på hela verksamheten.

"Den största fördelen med Shuttle systemet är utrymmesoptimeringen. En annan fördel är att vi endast behöver en truck för hanteringen. Shutteln hämtar och transporterar pallarna till och från plockningsöppningen."Joacim Boivie, Arc E-Commerce.

Om Outl1.se och Arc E-Commerce

Outl1.se drivs av företaget Arc E-commerce. Outl1.se är en online butik som säljer produkter med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser, genom att köpa in varorna direkt från fabrik utan mellanhänder.

www.outl1.se