Skip to main content

Constructor pumpar upp lagerkapaciteten för däck hos Bekö Bil

Kund: Bekö Bil (ägs idag av Svenska Bil)
Plats: Göteborg
Produkter: Stående däckförvaring i mobila däckställ

Förvaringsbehov

På grund av nya lagregler måste alla bilar i Sverige ha två uppsättningar däck, en för sommaren och en för vintern. Detta har skapat en enorm efterfrågan på lagring och fick bilåterförsäljaren Bekö bil att besluta att investera i en ny modern däckverkstad.

Företaget har byggt sin däckverkstad i en nybyggd, separat byggnad som är förbunden med deras huvudverkstad. Men eftersom de hade begränsat utrymme, ville de hitta det bästa sättet att optimera sin kapacitet.

Förvaringslösning

Däckställ - Constructor

Det begränsade utrymmet och det enorma förvaringsbehovet innebar att Constructors mobila däckställ var svaret.

Mobila däckställningar ökar förvaringskapaciteten avsevärt i jämförelse med traditionella metoder och passar utmärkt när golvytan är begränsad eller priserna per m² är höga.

Baserat på det mobila hyllstället HI280, kan de monteras på ett befintligt golv vilket gör detta till ett enkelt och kostnadseffektivt alternativ. 

Andra fördelar är:

  • Elektroniskt eller manuellt drivsystem
  • Kompakt förvaring
  • Snabb åtkomst
  • Skalbart upp till mycket stora installationer

På Bekö-verkstaden hade man 120 m², vilket var tillräckligt för 7 manuella mobila hyllor, var och en 10 m lång plus en fast däckställsenhet. Detta gav en total kapacitet på mellan 3 780 och 4 800 däck (beroende på däckens storlek) i 7 nivåer.

Constructor har omfattande erfarenhet av arbete med specialiserade projekt som detta. Detta har fått dem att utveckla ett skräddarsytt system för däckförvaring som, efter anpassning till Bekös specifika krav passade perfekt. Anläggningen tillhandahåller förvaring av 40 däck/m², vilket är mycket effektivt.”

Om BEKÖ bil

Bekö bil var en ledande bilåterförsäljaren i Göteborg, numera ägs bolaget av Svenska Bil, för många stora märkesnamn såsom Saab, Chevrolet, Opel och Subaru.