Skip to main content

Constructor gör livet lättare för Coloplasts kunder i Norden

Kund: Coloplast
Plats: Göteborg
Produkter: Entresolsystem, pallställ och tillbehör

Förvaringsbehov

Entresol / Entresolplan - Constructor

Coloplast stoltserar med att erbjuda produkter som underlättar tillvaron för sina många kunder. När de behövde utrusta sin nya distributionscentral ville de ha en leverantör som kunde göra livet enklare för alla inblandade.

På grund av den intima och personliga karaktären hos deras produkter, är exceptionell kundservice av yttersta vikt för företaget. Detta är en av anledningarna till att företaget valt Göteborg för sin distributionscentral för sina svenska, finska och norska kunder.

Platsen gjorde det möjligt för dem att fortsätta att erbjuda sina kunder snabba leveranser dagen efter på beställningar som lagts senast kl. 14.00. Denna servicenivå innebar att man var extremt upptagna under eftermiddagstimmarna. De behövde en lösning som gjorde det möjligt för dem att hantera efterfrågan.

Förvaringslösning

Constructors team har stor erfarenhet av att tillhandahålla lösningar som fungerar både i generella situationer och för mer specialiserade områden, såsom medicinsk och farmaceutisk produktion. I många fall måste dessa tillverkare uppfylla strängare krav på förvaring för att säkerställa att kvaliteten på deras produkter inte äventyras.

Hjullister - Constructor

Eftersom Coloplasts utbud av medicinska varor tillverkas på företagets övriga anläggningar, var det huvudsakliga behovet för Coloplast distributionscentral att utgöra ett effektivt och snabbt system för lagring och hämtning för det stora antal små produkter de lagerför.

Constructor föreslog konstruktionen av ett enormt entresolplan på 1800 m², vilket accepterades, varpå installationen direkt inleddes. Båda planen i entresol-konstruktionen är utrustade med hjullister monterade i pallställ. På den övre nivån används pallplatserna för förvaring av lättare föremål, medan tyngre föremål lagras på bottenplanet.

Entresol-system är perfekta för optimering av förråds- och arbetsutrymmen, både horisontellt och vertikalt.

  • Entresol-plan och system för partitioneringsväggar skapar extra utrymmen och kontorsplatser.
  • Trådnätssystem och nätramar skyddar dem som arbetar.
  • Tillbehör och tillägg, såsom förvaringsskåp och hurtsar erbjuder säker förvaring.

coloplast se

Med entresol-konstruktionen kunde vi dra full nytta av utrymmet på två plan. Dessutom behöver vi inte lika mycket utrustning, det är mer flexibelt att ändra layouten och vi behöver bara en gaffeltruck och ett par handtruckar. - Ralf Hönig, lagerchef, Coloplast.

 

Om Coloplast

Coloplast är baserat i Humlebæk, Danmark. Det är en global verksamhet med över 10 000 anställda som utvecklar produkter och tjänster som underlättar tillvaron för människor med mycket intima och känsliga medicinska tillstånd. Verksamheten omfattar stomi-vård, inkontinensbehandling, sår- och hudvård samt urologisk vård.

www.coloplast.com