Skip to main content

Dexion levererar för Cordes & Graefe

Dexion levererar för Cordes & GraefeKund: Cordes & Graefe
Plats: Tyskland
Produkter: Pallställ P90, MOVO och Hi280 hyllställ i flera nivåer, Entresol, Ställ för kabeltrummor

Förvaringsbehov

Cordes & Graefe (C&G) är en grossist inom byggteknik och leverantör som utför JIT-leveranser till byggarbetsplatser över hela Tyskland. De erbjuder två leveranser per dag och har 65 lastbilar som transporterar varorna varje dag.

Förutom leveranserna erbjuder de även beställning dygnet runt alla dagar via servicebutiken GC ONLINEPLUS och upphämtning dygnet runt genom deras ABEX-butiker.

Cordes & Graefe, Germany

C&G sätter stort värde på sina egna höga mål för kundservice och behövde ett lager som skulle göra det möjligt för dem att fortsätta att leverera dessa och ha den flexibilitet som deras kunder förlitar sig på. C&G:s vägledande princip är att alltid finnas mycket nära kunden, att vara effektiva, kompetenta och tillförlitliga. Genom att erbjuda sina tjänster dygnet runt alla 

Dexion-teamet inledde med att ta fram det bästa sättet att förvara var och en av de 40 000 artiklar som C&G lagerför. Eftersom dessa kan variera i storlek från små detaljer till gods på lastpall och kompletta VVS-system var svaret att erbjuda en rad lösningar som tillsammans fungerade som en helhetslösning.

Hyllställ Entresol - Constructor

  • För hanteringen av smådelar installerades 5 700 HI280 hyllor i flera nivåer, vilka upptog den imponerande ytan 720 m².
  • Ett andra entresolplan kompletterade den första entresol-lösningen, vilket enbart utformades för ankommande gods och upptog ytterligare 221 m².
  • Nästan 28 000 pallplatser skapades med pallställ P90, vilket gav den idealiska lösningen för den omfattande produktportföljen de lagerförde.
  • Ett ställ för kabeltrummor som rymmer upp till 499 kabeltrummor.
  • För längre varor installerades två uppsättningar MOVO, inklusive 26 vagnar.

cordes & graefe, germany

Detta imponerande lager på 26 000 m² har nu en specialanpassad, framtidssäker lösning som sparar utrymme, skapar tillgängliga platser för alla 40 000 lagerförda artiklar, tillåter en snabb och bekymmersfri process för orderplockning, och som lätt kan utökas under många år framöver.

 

 

"Denna mångfaldiga lagringslösning som Dexion har försett oss med låter oss hantera upp till 65 lastbilar per dag och genomföra JIT-leveranser direkt till byggarbetsplatser över hela Tyskland. Dessutom har Dexion gett oss möjlighet att erbjuda en hämta-själv-tjänst via ABEX-butikerna, något som var viktigt för oss och som visat sig vara en stor framgång." - Jürgen Gill, lagerchef  C&G.

Om C&G

Cordes & Graefe Osnabrück KG ingår i GC-Group, som är ett familjedrivet grossistföretag och leverantör inom byggteknik. I över 35 år har Cordes & Graefe Osnabrück KG tillhandahållit grossisttjänster för byggande och specialiserat sig på områdena värme, el, ventilation, luftkonditionering, takbyggnadsteknik samt VVS och sanitära anläggningar i hela norra Tyskland.

Produktsortimentet omfattar över två miljoner olika artiklar som köps in från de bästa tillverkarna i världen.