Skip to main content

Constructor skapar en win-win-lösning för DF Århus

Kund: Danske Fragtmænd (DF)
Plats: Danmark
Använda produkter och tjänster: Pallställ P90, väggsystem, flyttbara kontor.

Pallställage - Constructor Sverige AB

Förvaringsbehov

Danske Fragtmænd (DF) tillhandahåller ett nationellt transportsystem för dagliga transporter av paket och gods. Det erbjuder även anläggningar för tillfälliga lagring åt andra företag.

Deras logistikcenter finns strax utanför Århus, Danmarks näst största stad. Det är just där man har en specialbyggd anläggning med sju byggnader, av vilka tre köptes av DF. Totalt har de 106 000 kvadratmeter lager, terminaler, administration och ett område för långt gods.

Vart och ett av deras lager hanterar olika artiklar, och de behövde ett pallsystem som kunde rymma alla typer av objekt. Vidare behövde de portabla kontor installerade för att möjliggöra smidig drift av lagret. DF valde Constructor Danmark för att skapa lösningen.

Förvaringslösning

Tack vare att Constructor har både pallställ och flyttbara kontor som standard i sin produktportfölj kunde teamet börja arbeta omedelbart.

Pallställage - Constructor Sverige AB

Pallställ: Constructors Pallställ P90 installerades med en totalhöjd på 7,5 m och en total kapacitet på nästan 11 000 pallplatser. Lösningen ger möjlighet för en eventuell utbyggnad med en extra stödnivå, vilket skulle skapa utrymme för ytterligare 2 500 pallar i framtiden, om det skulle behövas. Då skulle installationen kunna rymma 125 000 ton varor.

Kontor: Constructor levererade totalt 14 flyttbara kontor. De levererades till lagret som en nyckelfärdig installation, klara att omedelbart tas i bruk. De kan byggas i installationer med en, två eller tre nivåer och kan konstrueras så att de hänger från taket eller byggas integrerade i installationen av ett entresolplan.

Kombinationen av pallställ och kontorsutrymme var en win-win-situation. Pallstället ger utmärkt förvaring och kontorsutrymmet ger en säker och tyst arbetsmiljö.

Om DF.

Danske Fragtmænd består av tre separata juridiska enheter; Fragtmænd Holding A/S, Danske Fragtmænd a.m.b.a. och 60 oberoende transportföretag. Tillsammans utgör de ett nationellt transportsystem som har fler än 1 600 fordon på vägarna varje dag.