Skip to main content

Constructor hjälper DB Schenker att hålla bildelar i rörelse

Kund: DB Schenker Logistics
Plats: Göteborg
Produkter: Entresolsystem, Hyllställ och Pallställ

Förvaringsbehov

Schenker Logistics är Nissans externa partner för logistik och lagring i Sverige. Det är ett av de mest betrodda logistikföretagen i världen – en av anledningarna till att Nissan använder deras lager i Göteborg som sitt centrallager för bildelar.

nissan se

Bildelar förekommer i alla former och storlekar, och deras plockfrekvens varierar en hel del. För att försäkra sig om att få den effektivaste lösningen bad Schenker Logistics Constructor att skapa en skräddarsydd lösning för hyllor och pallställ på lagret.

Förvaringslösning

Constructor genomförde en grundlig analys av alla lagrade artiklar, och i samarbete med Schenker kom de fram till att lagret borde delas in i fyra zoner:

Hyllställ HI280 - Constructor

  • Zon 1: höglager för förvaring av skrymmande varor, såsom dörrar, stötfångare och fönster.
  • Zon 2 och 3: entresolplan, med de högfrekventa produkterna på nedre plan och lågfrekventa på övervåningen.
  • Zon 4: för långa och smala artiklar.

Efter att man slagit fast huvudsyftet för varje zon kom installationen att inkludera följande:

  • Zon 1 – installation av höglager med Pallställ P90, 8,5 m höga, utrustat med ett flertal unika lösningar, inklusive näthyllor (sprinklerfunktion) och olika typer av vertikala avdelare.
  • Zon 2 och 3 – entresolplan, som utgör 400 m² med bärförmågan 500 kg/m², utrustades med HI280 hyllställ och ett stort antal plastlådor för lagring av över 17 000 olika artiklar.
  • Zon 4 – HI280 hyllsystem med ett extra långa hyllplan.

Constructor hade inte bara de nödvändiga produkterna, utan även kunnandet för att skapa specialiserade förvaringslösningar, något som nödvändigt för att lagra de tusentals små och stora föremål som ett bildelslager behöver. De olika nivåerna och zonindelningen har verkligen hjälpt till att höja effektiviteten och maximera användningen av det tillgängliga utrymmet.

Hyllställ Entresol - Constructor

Om DB Schenker Logistics

Schenker Logistics är en del av den globala DB Schenker-koncernen.

Företaget har tillhandahållit avancerade och integrerade logistiklösningar för ett stort antal svenska och internationella företag med logistikcentra på ett antal strategiskt belägna platser i Sverige och ett totalt lagerutrymme på 130 000 m².