Skip to main content

Kund: Elgood Oy
Plats: Vantaa, Finland
Produkt: TORNADO Hissautomat, Pallställ

Elgood Oy

Elgood Oy, baserad i Finland, har varit en representant för ledande elektroniktillverkare sedan 1997.

Företagets verksamhet har i allt högre grad fokuserat på att hitta och erbjuda kostnadseffektiva lösningar för elektroniska maskiner och utrustning inom termisk hantering, kontakter, kabellistor, skärmar, kretskort mm.

Förvaringsbehov

Elgood Oy flyttade till nya lokaler i Vanda 2019. Den nya lokalen omfattar kontor, lager och butik. Flytten gjordes för att tillgodose växande lagringsbehov, som har ökat med 30% på bara några år. Faktum är att mer än 26 000 order hanteras med 100 000 orderrader varje år.

Förvaringslösning

Vårt systerbolag Constructor Finland Oy kallades in för att undersöka möjligheten att öka lagringskapaciteten och optimera lagringsutrymmet i de nya lokalerna.

Sälja- och projektpersonal på Constructor Finland arbetade nära Elgood Oy för att fastställa företagets behov och därefter implementera den bästa lösningen, som var att maximera den tillgängliga höjden i lagret.

Förvaringslösningarna som till sist beställdes var både pallställ och tre TORNADO Hissautomater.

Elgood Oy

Slutresultat

TORNADO Hissautomat är ett dynamiskt lagringssystem som levererar artiklarna i palletter direkt till operatören, antingen genom att trycka på en knapp eller skanna en streckkod. TORNADO Hissautomat erbjuder maximal lagringskapacitet på minimal golvyta och snabb artikelåtkomst.

Hissautomaterna hos Elgood Oy har medfört flexibilitet och effektivitet i lagrets verksamhet eftersom artiklarna nu finns lagrade i hissautomaten behöver personalen inte lägga tid på att leta i hyllsystemen. TORNADO är enkel att använda och underlättar i hög grad processen för lagerhållning och lagerstyrning.

Elgood OyDe 4m breda palletterna i  hissautomaterna har optimerats med flera mindre lagringsfack, vilket ger dussintals lagringsplatser per pallett.

"Företagets verksamhet förändras ständigt när trender och behov förändras. Elgood utveckling fortsätter och processer förfinas ständigt för att bättre möta kundernas behov. Det finns fortfarande ledigt utrymme i lagret och om behovet ökar kommer vi att investera i ytterligare en hissautomat”. Säger Timo Niinimäki, VD för Elgood Oy.

Om Elgood Oy

Elgood Oy är en del av den internationella Addtech Group och ingår i företagets komponentavdelning. Företaget har 37 anställda, varav sex är lagerarbetare.