Skip to main content

En ny hållbar anläggning där man planerat för att effektivt kunna ta hand om sina produkter

Freudenberg Sealing Technologies, Sverige

Kund: Freudenberg Sealing Technologies

Plats: Landskrona, Sverige

Produkter: Pallställ P90, hyllställ Hi280, entresol med vippgrind och rutschkana.

Freudenberg Sealing Technologies tillhör den stora, globala koncernen Freudenberg Group.
Freudenberg Sealing Technologies erbjuder ett brett utbud av tätningar, antivibrationskomponenter och formdetaljer i polymera material.

När man 2022 skulle flytta sina befintliga lager i Landskrona och i Bromma för att slå ihop dem till en helt ny hållbar och modern anläggning i Landskrona, med både lager och kontor, så tog man kontakt med flertalet leverantörer av lagerinredning.

Förvaringslösning

Redan från start hade Freudenberg Sealing Technologies och Constructor tät kontakt för att hitta den bästa lösningen och kunna utnyttja lagerutrymmet optimalt i den nya anläggningen. Constructor tog tidigt fram en 3D modell i CET för att lätt kunna får en överblick och kunna hitta den bästa lösningen. Resultatet blev en entresollösning för att kunna utnyttja höjden i lokalen och där har man installerat totalt 4000 hyllmeter. För att på ett enkelt och säkert sätt kunna lasta material till övervåningen installerades en vipp grind. För att snabbt kunna leverera paketet till nedre delen av anläggningen har man installerat en rutchkana. Dessutom har man installerat pallställ för ca 800st pallplatser, detta för att kunna lagra material på pall.

"Vi valde Constructor som leverantör då de redan från start var mycket flexibla och lyhörda. När de dessutom kunde presentera vår nya anläggning i en 3D modell blev valet mycket enkelt, vilket vi hittills inte har ångrat," säger Andreas Bildtse, Senior Director Europe North, Freudenberg Sealing Technologies.

Om Freudenberg

Freudenberg Sealing Technologies har många års erfarenhet av att vara teknikexpert och marknadsledare för sofistikerade och nya applikationer inom tätningsteknik och elektriska mobilitetslösningar över hela världen. Med sin unika material- och teknikkompetens är företaget en beprövad leverantör för krävande produkter och applikationer, samt en utvecklings- och servicepartner till kunder inom fordonsindustrin och generella industrier. År 2021 omsatte Freudenberg Sealing Technologies cirka 2,2 miljarder euro och sysselsatte cirka 13 500 personer. Mer information på www.fst.com.