Skip to main content

Constructor lyckas med höghastighetslösning för GC Rieber salt

Kund: GC Rieber Salt
Plats: Norge
Produkt: Pallet Shuttle

Förvaringsbehov

GC Rieber salt är en av de ledande leverantörerna av salt och relaterade produkter i Norden. Deras produkter används ofta för vägunderhåll och inom jordbruk, fiskförädling samt inom livsmedels- och oljeindustrin.

Pallet Shuttle - Constructor

Företaget erbjuder logistiklösningar från Fredericia, Danmark i söder och längs den norska kusten till Hammerfest i norr. Via sina internationella partner har de logistiklinjer från större delen av Europa via Mariager i Danmark och till en slutstation i Norge.

Merparten av varorna de hanterar transporteras sjövägen och de levererar årligen mellan 600 000 och 700 000 ton gods i cirka 250 frakter. Deras terminaler erbjuder lossning, lagring, hantering och vidare transport till andra delar av Norge.

GC Rieber behövde utöka sin lagringskapacitet samtidigt som plockhastigheten behövde höjas och bättre överblick skapas över alla produkter.

Förvaringslösning

GC Rieber salt hade ett mycket specifikt behov: ett säkert, kompakt höghastighetssystem i ett ouppvärmt lager mycket nära havet. Saltprodukterna måste förvaras under perfekta förhållanden. Detta innebär dock en utmanande miljö för dem som arbetar där.

Lösningen från Constructor använder varmgalvaniserade ytor i pallställen och en anpassad shuttle-vagn som fungerar i både kall och rumsvarm miljö. Shuttle systemet klarar både trä- och plastpallar, som har olika djupmått.

Det var en utmatning att förvara saltsäckar i direkt närhet av havet, men med hjälp av Pallet Shuttle och förvaringsprincipen sist-in-först-ut (LIFO) lyckades man lösa detta.

Pallet Shuttle - Constructor

Med en installation som omfattar 23 fack med 13 pallar per fack i fyra nivåer och två arbetande skyttlar uppnådde företaget sin önskade hastighet för pallrörelser på lagret och fick även ständigt bättre produktöversikt vid 

Om CG Rieber

CG Rieber salt erbjuder ett brett utbud av salt och mineraler anpassade till de olika marknader där företaget verkar. Med en mängd olika lager och terminaler över hela Norge och Danmark, kan de erbjuda snabb leverans av högkvalitativt salt till konkurrenskraftiga priser, vilket har varit företagets kännetecken sedan år 1900.

GC Rieber Salt ingår i GC Rieber Group.