Skip to main content

Kasten underlättar lagereffektivitet för Hartwall

Kund: Hartwall
Plats: Finland
Produkter: Pallställ med extra höga gavlar, först in – först ut (FIFO) ställage för speciella lastpallar av plast

Förvaringsbehov

Hartwall är en distributör av drycker i Finland. För att möta den växande efterfrågan på företagets produkter behövde de uppgradera sitt lager i Lahtis.

Dryckesförpackningarna har olika form och typ. Detta gäller även de kartonger och pallar som alltid finns på lagret. För att kunna hantera produkternas variationer i storlek, form och vikt krävdes en flexibel lösning.

Hartwall, Finland

Hartwall behövde en lösning som kunde fungera både vertikalt och horisontellt, eftersom lastpallar inne på lagret kan staplas upp till 30 på höjden. Hanteringen av ett så varierande produktsortiment krävde dessutom ett intelligent system för automatiserade element.

Förvaringslösning

Ett samarbete med Kasten skapade möjlighet för en lösning där pallar kunde förvaras upp till nödvändig höjd, samtidigt som pallställ för först in – först ut (FIFO) säkerställde att produkter med begränsad hållbarhet skeppas i rätt ordning för att undvika svinn.

Hartwalls interna logistik är i hög grad automatiserad, flexibel och kostnadseffektiv. Bryggeripallar förvaras nästan 30 på höjd i högfackslager och flyttas med hjälp av ett system av automatiserade staplingskranar och DSP-transportörer. Med datorstyrd programvara för automatiserad logistik som kör systemet.

Stället för kartongflöde är i drift i lagrets plockavdelning där alkoholdrycker plockas för kundleveranser. Rullbäddar är fyllda med rullspår så att kartonger av olika storlek kan hanteras smidigt. Halvfärdiga produkter, såsom kapsyler, förvaras på speciella plastpallar i ställ intill områdena för dryckesproduktion.

Fördelarna med lösningen:

  • En lösning som enkelt klarar produkter med olika höjd, form och vikt.
  • Man har uppnått maximal lagringskapacitet i byggnaden genom fullt utnyttjande av lagrets takhöjd.
  • FIFO-ställ säkerställer att artiklar används i rätt ordning för att undvika svinn.
  • Garanterat snabb, effektivt och korrekt orderhantering för alla produktlinjer.
  • Medan utbyggnaden pågick skedde inga avbrott i den befintliga högvolymsproduktionen.
  • Man säkerställde att en tillförlitlig logistikkedja upprätthölls.

Samarbetet med Kasten säkerställde att effektiviteten på Hartwalls lager höjdes genom att man möjliggjorde fullt utnyttjande av takhöjden och såg till att den automatiska plockprocessen fungerade smidigt.

Genom samarbetet med Kasten har Hartwall sett till att deras lager, som är det största i sitt slag i Finland, används så effektivt som möjligt.

hartwall sk

Om Hartwall

Hartwall är en dryckestillverkare och som producerar läskedrycker samt brygger öl och cider, vilka distribueras i hela Finland. Dess lager i Lahtis är störst i sitt slag i Finland.

www.hartwall.fi