Skip to main content

Constructor förbättrar plockhastighet och lagerkontroll för KJV

Kund: KJV

Plats: Odense, Denmark
Produkter: Hi280 Smalgångslager

Förvaringsbehov

KJV är en av Danmarks största distributörer och levererar ett brett utbud av skärverktyg, hand- och maskinverktyg, transmissioner och produkter för metall- och maskinindustrin. Lagret i Odense har 60 000 fysiska artiklar fördelade på tre platser.

Under de senaste åren har KJV upplevt snabb tillväxt, särskilt inom deras e-handelsdivision. Från en start på nästan noll har online beställningar nu ökat till mer än var fjärde.

KJV, Denmark

Företaget har upplevt förändringar i köpbeteende, där kunder köper oftare men i mindre kvantiteter. Detta, tillsammans med efterfrågan på leverans samma dag eller nästa dag, innebar att de behövde uppgradera sina befintliga anläggningar.

KJV bad Constructor om råd för hur de skulle kunna öka sin plockhastighet och hantera e-handelstillväxten. De ville också integrera en klicka-och-hämta-station i sitt lager, så att det var mer transparent för kunderna att KJV var ett fysiskt lager.

Ett ytterligare övervägande var att både butik och lager skulle hållas igång under uppgraderingen.

Förvaringslösning

Constructors teamet tog fram en tvådelad lösning. Den första var att uppgradera från pallställ till smalgångshyllor. Detta utformades specifikt för att öka plockfrekvensen. Den andra delen var att introducera ett nytt Warehouse Management System (WMS) i deras lager.

KJV, Denmark

Programvaran övervakar kontinuerligt lagernivåer, hjälper till att spåra beställningar och ger större effektivitet inom lagret. KJV har installerat pallförvaring för skrymmande föremål med frekvent omsättning och smalgångshyllor för alla andra artiklar.

Dessutom installerades ett stort fönster för att ge kunderna möjlighet att se beställningar plockas samtidigt som de enkelt hämtade sina beställningar direkt från lagret.

Resultat

“Vi har varit nöjda med projektets framsteg och genomförande. Det var en utmaning att genomföra ombyggnaderna av byggnaden samtidigt som lagret och butiken hölls igång. Det har dock inte varit en enda dag där vi inte kunnat skicka ut beställningar till våra kunder.

KJV, Denmark

Utgångspunkten var att lagret skulle effektiviseras och plockhastigheten öka. Vi ville ha mer effektivitet och mer utrymme. Vi har faktiskt gått från att bara ha begränsat lagringsutrymme till att ha gott om. Så jag skulle säga att vi har lyckats väldigt bra." - Kristian Løftgaard, VD KJV.

Om KJV

KJV grundades 1956 av Kurt Jørgensen Værktøj, därav namnet KJV som i sin nuvarande form bildades 1983 när en del av personalen tog över företaget.

Det servar kunder över hela landet samt sina egna försäljningskontor i Nykøbing Falster, Frederikssund, Sønderborg, Kolding, Aarhus och Thisted. Cirka 65 000 paket skickas årligen.

www.kjv.dk