Skip to main content

Dexion underlättar tunggodsförvaringen hos Mairon

Kund: Mairon
Plats: Rumänien
Produkter: Grenställ, pallställ

Förvaringsbehov

Mairon, Romania

Mairon är marknadsledande i Rumänien inom lagring och distribution av metallurgiska produkter. Eftersom företaget stoltserar med att vara en one-stop-shop för stål behöver det lagra stora mängder av långa och tunga produkter, inklusive:

  • Platta stålprodukter: tunga plattor, varmvalsade/kallvalsade rullar/plåtar, PPG, rullar/plåtar av galvaniserat stål.
  • Ståldetaljer: varmvalsade ståldelar IPE, HEA, HEB, HEM, IPN, UPN, vinklar.
  • Stålrör: CHS, RHS, SHS, skarvfria rör, svarta och galvaniserade tryckrör.
  • Armeringsstål: slätt och räfflat i rullar och stänger, stålnät, stål för formning eller armering.
  • Kolstål och legerat stål: rullar, plåtar, kvadrater, sexkanter.
  • Rostfritt stål: vinklar, rör, ringar, plåtar.

Mairon ville ha ett lagringssystem som var tufft nog att klara denna krävande miljö. De bad Dexion att leverera det.

Förvaringslönsing

Mairon Romania

Dexions team hade en hel del erfarenhet av arbete med andra kunder på liknande marknader. De har blivit experter på logistik för säker lagring och distribution av långa, tunga och otympliga varor. Med sin kunskap och sitt sortiment med specialprodukter kunde de tillhandahålla allt kunden behövde, utan krångel eller förseningar.

Det första steget var att installera grenställ. Det passar idealiskt för förvaring av otympliga och långt gods då det saknar främre stolpar som kan vara i vägen när laster ska placeras eller hämtas i ställaget. Produkterna förvaras horisontellt på bärarmarna och hanteras med gaffeltruck eller kran. Hos Mairons installerades både ensidiga och dubbelsidiga grenställ för att uppnå maximal kapacitet.

Mairon Romania

Dexion tillhandahåll en lösning som gjorde det möjligt för Mairon att behålla sin position landets ledande distributör av stål. Den ökade kapaciteten innebär att de med tillförsikt kan säga att det är en one-stop-shop för stål.”

Om Mairon

Mairon Galati och Mairon Tubes grundades år 1994 i Galati, Rumänien. Företagen har blomstrat och enligt Rumäniens nationella topplista 2013, är Mairon Galati nr. 1 i Rumänien inom distribution av metallurgiska produkter, med en omsättning på över 246 miljoner euro.