Skip to main content

Hyllstället Hi280 gör att det är enkelt att få en överblick över befintliga artiklar för manuell plockning

Kund: MECA
Plats: Elverum, Norway
Produkter: Hyllställ Hi280 med tillbehör

MECAMECA är en ledande leverantör för eftermarknaden av bilreservdelar, verktyg och verkstadsutrustning, MECA har länge varit en kund till Constructor. När det var dags för MECA att bygga en ny större anläggning var Constructor det självklara valet för lagerinredningen då man sedan tidigare hade ett avtal och samarbetet fungerat mycket bra.

Förvaringsbehov

MECAs tidigare anläggning i Elverum var på 750 m2 och den nya anläggningen som invigdes i maj 2022 är på 960 m2 med modern och ljus lagerinredning och ett stort fokus på en bra arbetsmiljö för de anställda. 
MECAPlanen var att man i den nya anläggningen enkelt skulle samla sälj, service och lager och inreda så att det var lätt och effektivt att hitta de produkter man sökte efter för att leverera bästa kvalitet och service till kunder.

Förvaringslösning

MECA har investerat i nya hyllställ från Constructor och skräddarsytt så att man kan utnyttja utrymmet maximalt i den helt nybyggda anläggningen, totalt har man installerat 3 400 hyllmeter för ca 15 000 olika artiklar. Hyllsystemet är ett mångsidigt lagersystem för smågodshantering och med det stora utbudet av tillbehör och många olika djup, längder och höjder kan du lösa de flesta kundbehov.

Hyllsystemet tillverkas i egen fabrik och är mycket enkelt att installera och kan byggas i stora höjder, upp till 12 meter, det kan även byggas som entresol om så önskas. Gavlarna och hyllorna är tilllverkade i galvaniserat stål som ger ett modernt intryck. Hyllsystemen gör att det är enkelt att få en överblick över befintliga artiklar för manuell plockning och man kan utnyttja utrymmet i anläggningen på bästa sätt.
MECA

Odd Berntsen, som är verksamhetschef på MECA och har arbetat på den tidigare anläggningen i 30 år och totalt 40 år på MECA ser tillsammans med sina kollegor fram emot att arbeta på den nya moderna anläggningen på MECA Elverum.

“Att arbeta med Constructor har varit enkelt och vi är mycket nöjda med slutresultatet, det handlar inte bara om att Constructor levererar bra kvalitet av lagerinredning utan det handlar om leverans av helheten och servicen. Det skall vara enkelt och det skall gå snabbt att lösa eventuella problem” säger Odd Berntsen.

Om MECA

MECA-koncernen är en ledande aktör på eftermarknaden för bilreservdelar, verktyg och verkstadsutrustning. Vår verksamhet vilar på en effektiv distribution av reservdelar och verktyg via våra expresslager till professionella bilverkstäder. Allt vi gör syftar till en sak – ett enklare och mer kostnadseffektivt bilägande med högsta kvalitet och service. www.meca.no