Skip to main content

Snabb däckhantering med däckarmar

Företag: Nordemans Bil

Plats: Örnsköldsvik

Produkter: Däckställ, Pallställ P90 med däckarmar

Förvaringsbehov

Däckarmar Constructor Sverige AB

Nordemans Bil är ett personbilsbolag i Örnsköldsvik och Lycksele med agentur för Audi, Volkswagen och Skoda. 2015 togs beslutet att expandera däckverksamheten och i samband med det byggdes ett separat däcklager i Örnsköldsvik. Lokalen rymmer både kundmottagning, däckverkstad och ett däcklager på 900 kvm, med plats för 8 500 däck.

Förvaringslösning

Nordemans var noga med att undersöka marknaden av produkter för däckförvaring innan man bestämde sig för Constructors däckarmar. Man funderade ett tag på att installera mobila däckställ på entresolplan men insåg att hanteringsprocessen med att hämta/lämna däcken i en sådan typ av förvaringslösning skulle ta för mycket tid i anspråk. Dom var också noga med att hitta en högkvalitativ och hållbar långsiktig förvaringslösning.

Däckarmar Constructor Sverige AB

Resultatet blev 8,5 meter höga ställage som utrustats med däckarmar som bärare för däcken, 7 dubbla sektioner och 1 enkel sektion. Varje däckstapel (4 däck) vilar på däckarmar som är monterade på bakre balken i ställaget. 7 nivåer för vanliga däck och 6 nivåer för SUV däck.

Den stora fördelen med däckarmar är att man får en snabb hantering samtidigt som man maximerar lagringsutrymmet, då däcken förvaras liggande direkt på bärarmarna utan lastpall.

 

Om Nordemans bil

Nordemans Bil AB har anor från 1856, då F W Nordeman startade en järnhandelsrörelse i Örnsköldsvik och efter krigsslutet 1945 började bilförsäljningen ta fart. Bilhandeln expanderade och 1955 bildades Nordemans Bil AB som ett självständigt bolag.

Mer information om Nordemans Bil finns här: www.nordemans.se