Skip to main content

Företag: Orkla Food Norway
Plats: Strand, Norge
Produkter: Mobila pallställ MOVO, Rullfack

Orkla Foods, Norway - Pallet flow

Orkla Foods är den största av Orklas affärsområden och levererar välkända varumärken till konsumenter i hela Norden, Baltikum, Centraleuropa och Indien. En av Orklas många marknadsledande matprodukter är pizza och i norska Stranda produceras ca 35 miljoner pizzor varje år.

På årsbasis räknar man med att det levereras cirka 120 000 pallar med pizza från Stranda, men det är också stora mängder pallar som inlevereras med varor till pizza produktionen, bara årsförbrukningen av ost är runt 4500 ton/år. När pizzasortimentet växte och utökades behövde Orkla förbättra både kyl-/fryslager och logistik.

Förvaringslösning

Orklas nya kyl-/fryslager är på ca. 3 300 kvadratmeter och har en inre takhöjd på 11,5 meter. De nya förvaringssystemen blev konstruerade och utformade av Constructor i när samarbete med Orkla. Totalt blev det 10 500 pallplatser, fördelade i Mobila pallställ MOVO och Rullfack. MOVO systemet består av tolv mobila vagnar med längder på nära 30 meter.

Mobila Pallställ MOVO - Constructor

MOVO systemet kan fyllas med upp till 90% och Rullfacket upp till 80%, detta har att göra med spårbarheten och för att inte blanda tillverkningsbatcher. Hastigheten för hur snabbt en batch blir utlevererat styr valet av vilket lagersystem som används vid inleverans.

Den störta effekten är självklart att Orkla fått en bättre logistik och strömlinjeformad process för både distribution och varuflöde. 

 

”Constructors förståelse för våra behov, och deras förmåga att se den större bilden, är imponerande. Den nya kylanläggningen i Stranda kommer inte bara att uppnå betydande tids- och kostnadsbesparingar, utan hjälper oss också att möta tillväxt och efterfrågan i många år framöver - säkert och effektivt. "
Einar Arve Nordang, Logistics Manager, Orkla Foods Norway Stranda


Om Orkla

Orkla är nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel och storhushåll. Dotterbolaget Orkla Foods står för 42% av omsättningen, med välkända matvarumärken som Grandiosa, Felix, Beauvais, Pastella och Spilva.
www.orkla.com