Skip to main content

Partykungen rustar för fler kalas

Företag: Partykungen
Plats: Gävle
Produkter: Hyllställ HI280 och Pallställ P90

Partykungen är ett e-handelsföretaget som vuxit sig större och större. Affärsidén är att erbjuda ett stort och varierande sortiment av maskeradkläder, partyprylar och roliga presenter.

Hyllställ HI280 Partykungen - ConstructorGenom åren har företaget flyttat flera gånger och med de nya lokalerna huserar man nu i över 5 700 kvadratmeter och fått ett centralt läge nära E4. Bakgrunden till den senaste utbyggnaden var först och främst behovet av mer plats och ökad efterfrågan. Men sortimentet har faktiskt inte blivit större under åren men däremot djupare, med många fler varianter inom samma produktkategori.

I dag har Partykungen omkring 20 000 artiklar på lagret och ett konstant orderflöde och orderplockningen ville man helst inte stänga ner någon längre tid när man flyttade verksamheten till nya lokaler.

Förvaringslösning

Hyllställ HI280 - ConstructorConstructor har levererat både Pallställ P90 och Hyllställ HI280 till Partykungen men det är inte de 1 100 pallplatser som drar till sig uppmärksamheten utan är det är det enorma hyllsystemet med 14 748 hyllmeter förvaring och hela hyllsystemet installerades på bara 3 veckor.

Det säger sig själv att montagearbetet med en så snäv tidsram var en nyckelfaktor för den här leveransen och idag plockas det i genomsnitt 600 order per dag.

“Vi har helt medvetet valt att köpa nya hyllor. Dels gjorde det flytten lättare men det var samtidigt också den billigaste lösningen I förhållande till att ta med de gamla. Tänk på den tid det först tar att packa ner alla varor från hyllorna, demontera hyllorna, flytta dem till det nya lagret, montera upp dem och sedan packa upp alla varor och lägga tillbaka dem på plats. Så varorna flyttades faktiskt direkt från hylla till hylla, så flytten planerades att ha så kort ledtid som möjligt.”
Jeff Jansson, Partykungen


Om Partykungen

Partykungen.se drivs av företaget Partyking AB i Gävle. Företagets affärsidé är att erbjuda ett stort sortiment av partyprylar, maskeradkläder och presenter online. Partyking har jobbat med internet som plattform sedan 2005 och 2009 öppnades e-handelsföretaget Partykungen.se.

www.partykungen.se