Skip to main content

Valet var enkelt när Porsche skulle välja lagerinredning

Kund: Porsche Center Gardermoen

Land: Norge, Gardemoen

Produkter: Tornado hissautomat 4,4m hög med TcPlus

Förvaringsbehov

Porsche Centret i Gardermoen invigdes i augusti 2022 och anläggningen är toppmodern med totalt fokus på kundupplevelsen. I anläggningen finns både kundmottagning och verkstad och centret har en härlig loungekänsla. Anläggningen är 2300 kvm och är byggd med tanke på hållbarhet och har både solceller och är certifierad i enlighet med BREEM standarden. När man skulle flytta till den nya anläggningen hade man ett stort behov av att kunna förvara sina reservdelar och material för sina premiumbilar för att kunna leverera den bästa servicen till sina kunder.

Förvaringslösning

När man skulle välja leverantör av lagerinredningen var valet enkelt då Porsche och Constructor har samarbetet sedan flera år tillbaka och man valde en lagerautomat för att kunna spara på lagerytan och för att effektivisera plocktiden.
Det installerades en Tornado lagerautomat som nu har levt upp till sitt rykte att spara både golvplats och öka effektiviteten i plockningen, och med hjälp av lagerautomaten förvarar Porsche centret över 3000 reservdelar och material.
"Vi är mycket nöjda med Constructor som leverantör då lagerautomaten levererat precis som utlovat och när vi hade revison och gjorde en stickkontroll för våra artiklar stämde allt till 100% vilket underlättade vårt arbete", säger Stian Røisgaard, Reservdelsansvarig, Porsche Center Gardermoen.

Om Porsche Center Gardermoen

Porsche Center Gardermoen slog upp portarna sent i somras och är nu Norges elfte Porsche Center. Det nya Porsche Center blir viktigt både för att främja försäljningen av sportbilsmärket i en växande region och för att stärka serviceutbudet nära landets huvudflygplats.
Den nya anläggningen för Porsche är på cirka 2 300 kvadratmeter och är certifierad enligt BREEAM-standarden, en internationell standard för miljö och hållbarhet som ställer höga krav på hållbar produktion och materialanvändning. https://dealer.porsche.com/no/gardermoen/