Skip to main content

Scanias globala distributionscenter har huvudrollen för Dexions lagerlösningar

Kund: Scania
Plats: Belgien
Produkter: Pallställ P90, Smalgångslager, hyllställ med entresol i flera nivåer.

Scania, Case Study

Förvaringsbehov

Scania är ett globalt företag som tillverkar lastbilar, bussar och motorer med lastbils delar som varierar i storlek från små brickor till lastbilshytter i full storlek. Dess världsomspännande distributionscenter i Opglabbeek, nära Genk i Belgien behövde en anpassningsbar kombination av lösningar för både lagring och plockning.

Förvaringslösning

Scanias världsomspännande distributionscentral har ett brett sortiment av lagringslösningar från Dexion för ställage och plockning. Lokalens höjd var 10 m och det var avgörande att få ut mesta möjliga förvaring av det befintliga utrymmet. Allteftersom olika lager har tillkommit genom åren har Dexion designat en rad lagringssystem för att utvecklas med expansionen.

Från galvaniserade utomhus ställage, avsedda för lastbilshytter, till pallställ med breda respektive smala gångar för bulklager och hyllsystem i flera nivåer för plockning av enskilda artiklar.

Scania, Case Study

På Scanias förvaringen omfattar:

  • 80 000 pallplatser fördelade på pallställ i standardutförande och smalgångsutförande.
  • Hyllsystem i 3 nivåer.
  • Entresol byggd på pallställ med hyllställ i 2 nivåer ovanpå
  • Galvaniserade Pallställ, för förvaring av lastbilshytter utomhus

Tack vare en blandning av pallställ och hyllställ har Dexion hela tiden optimerat utrymmet i Scanias globala distributionscentral. Flexibla och anpassningsbara lösningar gör det möjligt för Scanias lagerutrymme att utvecklas och hjälper företaget att kontinuerligt vara branschledande när det distribuerar sina delar över hela världen.

Om Scania

Scania grundades 1891 och är ett globalt företag med över 40 000 anställda samt försäljning och service i fler än 100 länder. Som ett av de ledande företagen i sin bransch är Scanias mål att erbjuda bästa möjliga lönsamhet för sina kunder genom att leverera optimerade tunga lastbilar och bussar, motorer och tjänster över produkternas hela livscykel.

www.scania.com