Skip to main content

Bakom kulisserna stödjer Constructor Telways expansion

Företag: Telway
Plats: Drammen, Norge
Produkter: Pallet Shuttle, Entresol och Pallställ P90

Telway, Norway

När telekomleverantören Telway fick en ny storkund med betydligt större volymer än vad verksamheten var van vid, blev det stora behov för att snabbt öka lagerkapaciteten. För att slippa extra kostnader och logistiska bekymmer med extern förvaring, var det uppenbara första steget att flytta till nya lokaler. 

Telway behövde ett pallsystem som matchade den nya kundens behov och valet blev ett Shuttle system – ett pallsystem som utnyttja volymen maximalt och hanteras efter förvaringsprincipen First in, First Out (FIFO). 

Telway, Norway - Shuttle

Förvaringslösning

Constructor har levererat två block med Shuttle system, med Shuttle vagnar, inklusive fjärrkontroll och laddstationer för batterier.

Från varumottagningen körs pallarna in till Shuttle-lagret, där de placeras i öppningen till ställagets pallgångar. Shuttle vagnen hämtar sen pallen vid öppningen och kör in den på plats inne i ställaget. När en pall ska lastas ur från systemet hämtar Shuttle vangen pallen och kör fram den till öppningen. I andra sidan av lokalen har det monterats ett entresolplan med kontor och på golvplanet under har extra förvaring skapts genom att installera vanliga pallställ med lägre stolphöjder. 

Vi är väldig nöjda med lösningen. Tack vare Constructor har vi optimerat antal pallplatser i ett säkert och effektivt lagersystem och övervunnit flera logistiska utmaningar på innovativa och insiktsfulla sätt. Installationen blev ordnat på ett bra sätt och problemen som uppstod löstes på vägen". 
Ellen Rognerud, Warehouse Manager, Telway

Telway, Norway - Shuttle

Om Telway

Telway är Norges ledende distrubitör av multimedia- och bredbandsprodukter till teleoperatörer. Dom erbjuder lösningar som omfattar produkter, logistik och tekniska tjänster.
www.telway.no