Skip to main content

Betydande kapacitetsökning med utdragsenheter för TMHMS

Företag: Toyota Material Handling
Plats: Mjölby
Produkter: Utdragsenheter

Utdragsenheter - Constructor

Förvaringsbehov

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB (TMHMS) i Mjölby är den enda platsen i Toyota koncernen som tillverkar elektriska lagertruckar för kunder över hela världen, och cylindrar är en av nyckelkomponenterna till truckarna. De tyngre cylindrarna hanteras med kran men TMHMS behövde förbättra hanteringen och plockprocessen för de lättare varianterna.

TMHMS ville först och främst få ett bättre utnyttjande av lagringsutrymmet för cylindrarna. De kunde själva se en potential i att lagra på höjden, i ställage, istället för på golvplacerade pallar. Det var helt enkelt alltför skrymmande, och hanteringen var ergonomiskt olämpligt.

Förvaringslösning

TMHMS, Sweden - POU

Constructor utgick från TMHMS olika cylindertyper och levererade fyra olika varianter av utdragsenheter med olika längder, alla med en lastkapacitet på 1000 kg. 

Mest efterfrågas utdragsenheter med längder på upp till 3000 mm, men Constructor levererade utdragsenheter med 5200 mm dagöppning till TMHMS. Det är de längsta utdragsenheter som Constructor Sverige någonsin har levererat.

När det gäller själva plockningen av cylindrarna, har TMHMS tänkt i nya banor. En befintlig truckmodell har utrustats med en lyftanordning och med höj-/sänkbart bord, så att det alltid är inställt på rätt arbetshöjd.

Utdragsenhet - Constructor"Med den nya lösningen har vi uppnått en betydande kapacitetsökning, bättre kontroll över det som är sekvensstyrt mot produktionen, och så har vi uppnått viktiga sidovinster i form av sparad tid samt bättre ergonomi i hanteringen. Utdragsenheterna är faktiskt lättare att dra ut än vi hade trott. Dessutom har vi nu alltid 100 % tillgång till alla cylindrar, så vi är nöjda. - Fredrik Petersson, Produktionsledare

Om Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Toyta Material Handling är Sveriges ledande utvecklare och leverantör av truckar och relaterade reservdelar. Bolaget erbjuder också kompletterande tjänster som truck-uthyrning, finansiering och förarutbildning.

www.toyota-forklifts.se

www.toyota-forklifts.co.uk