Skip to main content

Volkswagen väljer Constructor för nytt reservdelslager

Kund: Volkswagen (VW)
Plats: Nykvarn
Produkter: Hyllställ, Pallställ, Grenställ, och Entresol

Förvaringsbehov

Volkswagen Parts Logistics stöder alla bilmodeller i Volkswagenkoncernen genom leverans av reservdelar till sina berömda varumärken som inkluderar VW, Audi, Seat, Porsche och Skoda.

Pallställ P90 - Constructor

Med växande marknader i Baltikum och Skandinavien har företaget beslutat att skapa ett nytt centrallager som kan lagra de 100 000 reservdelar som de för närvarande har. Valet föll på ett nybyggt lager på 37 500 m ² i Nykvarn, och det behövde utrustas för att rymma verksamheten.

Volkswagen Parts Logistics utsåg Constructor som leverantör av effektivast möjliga lösning.

 

Förvaringslösning

Grenställ - Constructor

VW olika varumärken har vart och ett sin egen distinkta identitet så lagret planerades för att hantera detta. Varje avdelning utrustades med ett eget lagringssystem, baserat på varumärke, förpackningsstorlek (artiklar) och omsättning. Förvaringssystem som levererades var pallställ i standardutförande, hyllställ i smalgångsutförande, Grenställ för långgods och Entresolplan:

  • Pallställ: P90 (12 300 pallplatser)
  • Hyllställ: HI280 (44 650 hyllor)
  • Grenställ: GT90 för långa artiklar
  • Entresolplan: 2500 m²

Bildelsförvaring Pallställ - Constructor

Med behovet att göra 100 000 artiklar lätt åtkomliga hade Constructor en utmatning. Deras lösning tillhandahöll allt som behövdes för så effektiv användning av utrymmet till minimal kostnad.

Om Volkswagen Parts Logistics

Volkswagen Parts Logistics Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB. Det är logistikleverantör och distributör för originaldelar och tillbehör till Volkswagen, Škoda, Audi, Seat, Volkswagen Commercial och Porsche på de svenska, nordiska och baltiska marknaderna. Lagret har ett specialiserat team som består av cirka 135 personer.