Skip to main content

Förvaringslösningarna som supporterar verksamheten

Oberoende av i vilken bransch du arbetar i så har LEAN visat vägen till förbättrad kvalitet och konceptet är applicerbart för alla typer av industrier och företag.

Constructor har under åren tagit fram en rad anpassbara lösningar för att förbättra plock- och produktionsprocessen för bilbranschen, livsmedelsindustrin och för företag inom tredje-partslogistik.

Snabb påfyllnad av kaffekapslar blev en framgångsfaktor

Trilogiq - Constructor Sverige ABNär artiklar och kartonger plockas och plocklokationerna måste fyllas på snabbt med ett minimum av ansträngning är TRILOGIQs lättanpassade rör- och kopplingssystem en optimal lösning.

Det modulära systemet kan användas för att skapa anpassade plock- och förvaringsenheter för nästan alla typer av applikationer och miljöer. Ett bra exempel på en effektiv TRILOGIQ lösning som har levererats är till PostNord TPL i Helsingborg.

PostNord TPL har ett kunduppdrag som innefattar att man plockar och distribuerar kaffekapslar till e-handelskunder och butiker i Sverige.

Trilogiq - Constructor Sverige ABFrån början använde PostNord ett hyllsystem med fack och avdelare för de olika kaffesorterna men med ökad distribution behövde man få en snabbare plockprocess och det som gjorde att man inte fick upp effektivitet var att påfyllningsprocessen ständigt krockade med plockprocessen, eftersom flera personer skulle samsas på samma golvyta och ibland även i samma plocklokation.

Constructor konfigurerade och anpassade två TRILOGIQ enheter bestående av 36 genomgående fack med integrerade rullister och mellanväggar efter PostNords önskemål. På så sätt kunde påfyllningsprocessen utföras på baksidan av enheterna och plockaren på framsidan kunde arbeta ostört.

Det som noterades nästan direkt, var att plockeffektiviteten vid TRILOGIQ enheterna näst intill hade fördubblats i jämförelse med de tidigare traditionella plockstationerna med hyllsystem.

Vill du ha mer information om TRILOGIQs rör- och kopplingssystem är du välkommen att kontakta vårt huvudkontor i Göteborg.

 • 14139
  2024-05-06

  Hållbarhetsrapport 2023

  Vi är glada att presentera vår årliga hållbarhetsrapport 2023, som dokumenterar koncernens omfattande framsteg och prestationer inom området hållbar utveckling. Rapporten understryker vårt pågående engagemang för miljöskydd, sociala ansvar och framgångsrika företagsstyrning.
 • 11524
  2024-04-15

  Begagnad hissautomat säljes

  Miljösmarta företag ser fördelarna med att köpa begagnade lagerautomater för att utöka lagringsutrymmet i befintliga lokaler.
 • 13220
  2023-04-20

  LogiMAT 2023

  Kom och se våra automatiserade lagringssystem i aktion den 25-27 april i Stuttgart. Upptäck fördelarna med effektiv lagring, exakta lagernivåer, felfri och snabb plockning. Oavsett om du är intresserad av våra lagermaskiner eller vill veta mer om våra andra lagersystem. Vi kommer att vara på plats för att berätta mer. Våra lösningar utvecklas efter dina individuella behov, så kom och träffa oss.
Senaste nytt