Skip to main content

Mobila pallställ har levererats till Polarbröds nya fryslager i Älvsbyn

MOVO Polarbröd - Constructor Sverige ABDen 23 augusti förra året brann Polarbröds fabrik i Älvsbyn ner till grunden. Sedan dess har det arbetat hårt för att bygga upp ett nytt bageri med tillhörande fryslager. I dagarna har det börjats provbakas och doften av nybakat har återigen börjats spridas i Älvsbyn.

Constructor har tidigare levererat lagerinredning till Polarbröds bageri i både Älvsbyn och Bredbyn och när det nybyggda fryslagret i Älvsbyn började ta form och behövde inredas, föll valet på Constructors kyltåliga MOVO system och stabila Grenställ.

Fryslager med kompaktförvaring

Polarbröd - Constructor Sverige ABUtöver installationen av Mobila Pallställ MOVO för brödets infrysningsprocess har det även levererats Grenställ med 3 nivåer bärarmar som buffertlager i det nya fryslagret i Älvsbyn.

Kompaktsystemet MOVO klarar drifttemperatur från -30°C till +40°C vilket gör det till ett utmärkt pallsystem för kyl-/frysförvaring. Anläggning i Älvsbyn består av 23 MOVO-vagnar fördelat på 2 block och pallsystemet är placerat i mitten av lokalen.

Polarbröd - Constructor Sverige ABEnkelsidiga Grenställ har monterats längst väggarna med rullbanor under den nedersta bärarmsnivån, området används som buffertzon mellan in- och utlastning till/från pallsystemet.

Att använda Grenställ i buffertzonen ger en bra och säker pallhantering eftersom det inte finns några främre stolpar som är i vägen när pallarna lastas och lossas till/från rullbanorna. Lösningen med Grenställ som buffertlager ovanför rullbanor är sedan tidigare en väl beprövad förvaringslösning som använts flera år på Polarbröds anläggning i Bredbyn.

Om Polarbröd

Polarbröd är ett familjeföretag med lång tradition i norrländsk brödkultur. Under de 50 år företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd. Mer information om Polarbröd finns här.

 • 11830
  2022-01-11

  Gör lagermiljön till en säker arbetsplats

  Att arbeta med säkerhet i en lagermiljö innebär att man bland annat genomför regelbundna skyddsronder och som en del av detta viktiga säkerhetsarbete har Constructor vidareutvecklat RackCheck till en ännu mer funktionell app.
 • 11795
  2021-12-15

  God Jul & Gott Nytt År

  Constructor Sverige AB önskar alla kunder, leverantörer och samarbetspartner en härlig julledighet med mycket skratt och många fina stunder. Vi kommer att ha öppet som vanligt under julveckorna men med begränsad bemanning.
Senaste nytt