Skip to main content

Mobila pallställ har levererats till Polarbröds nya fryslager i Älvsbyn

MOVO Polarbröd - Constructor Sverige ABDen 23 augusti förra året brann Polarbröds fabrik i Älvsbyn ner till grunden. Sedan dess har det arbetat hårt för att bygga upp ett nytt bageri med tillhörande fryslager. I dagarna har det börjats provbakas och doften av nybakat har återigen börjats spridas i Älvsbyn.

Constructor har tidigare levererat lagerinredning till Polarbröds bageri i både Älvsbyn och Bredbyn och när det nybyggda fryslagret i Älvsbyn började ta form och behövde inredas, föll valet på Constructors kyltåliga MOVO system och stabila Grenställ.

Fryslager med kompaktförvaring

Polarbröd - Constructor Sverige ABUtöver installationen av Mobila Pallställ MOVO för brödets infrysningsprocess har det även levererats Grenställ med 3 nivåer bärarmar som buffertlager i det nya fryslagret i Älvsbyn.

Kompaktsystemet MOVO klarar drifttemperatur från -30°C till +40°C vilket gör det till ett utmärkt pallsystem för kyl-/frysförvaring. Anläggning i Älvsbyn består av 23 MOVO-vagnar fördelat på 2 block och pallsystemet är placerat i mitten av lokalen.

Polarbröd - Constructor Sverige ABEnkelsidiga Grenställ har monterats längst väggarna med rullbanor under den nedersta bärarmsnivån, området används som buffertzon mellan in- och utlastning till/från pallsystemet.

Att använda Grenställ i buffertzonen ger en bra och säker pallhantering eftersom det inte finns några främre stolpar som är i vägen när pallarna lastas och lossas till/från rullbanorna. Lösningen med Grenställ som buffertlager ovanför rullbanor är sedan tidigare en väl beprövad förvaringslösning som använts flera år på Polarbröds anläggning i Bredbyn.

Om Polarbröd

Polarbröd är ett familjeföretag med lång tradition i norrländsk brödkultur. Under de 50 år företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd. Mer information om Polarbröd finns här.

Senaste nytt