Skip to main content

Testlaboratorium

Våra produkters kvalitet och säkerhet är en väsentlig del av vår framgång. Det är grunden för vårt goda rykte. När man anger Constructor vet kunderna att de kan lita på att vi levererar pallställ och komponenter som motstår de dagliga påfrestningarna på en arbetsplats.


För att vi ska kunna vara säkra på att våra produkter har rätt styrka och hållbarhet och fortsätta vara förstahandsvalet för många kunder, provas de i varje processteg, från preliminär formgivning av profilerna och använda råmaterial, via modellering och beräkningar för varje specifik installation.

Provningen utförs på vårt eget specialiserade kvalitetssäkringscenter. Placerade i rumänska Rasnov och med ansvar för produkter tillverkade i Europa och i Ryssland utför våra högutbildade ingenjörer och forskare provning av befintliga och framtida produkter med hjälp av både den senaste tekniken och sträng kvalitetskontroll.

Allt detta säkerställer att pallställ och komponenter från Constructor som standard ger er kvalitet och säkerhet.

Constructors provlaboratorium erbjuder följande tester:

 • Dragprov för att mäta sträckgräns, brottgräns, maximal töjning och Youngs modul.
 • Böjprov för att säkerställa att materialet klarar att böjas i önskad vinkel innan sprickor uppstår.
 • Kompressionsprov för att utvärdera lastförmåga och total inverkan av stolparnas perforering.
 • Böjprov på balkarnas ändförband för att mäta deras styvhet och böjstyrka.
 • Skjuvprov på balkarnas ändförband för att mäta skjuvhållfastheten hos förband eller förbandslås.
 • Prov av golvförband för att mäta vridmomentsegenskaper hos förbandet mellan stolpe och golv.
 • Böjprov av stolpsektioner för att avgöra vridmomentshållfasthet hos en stolpsektion vid böjning utmed huvud- och biaxel.
 • Provning av stolpskarvar för att avgöra deras styvhet och styrka i skarven mellan stolpsektioner.

Specifika prover utförs på alla delar och komponenter som ingår i den färdiga lagerlösningen, inklusive ramar, balkar, balkförband och golvförband.

Ändamålsenlighet

Utöver Constructors egna stränga procedurer för kvalitetskontroll har Constructors alla pallställ och komponenter också provats enligt standarden EN15512 eller andra gällande regler. EN15512 har tagits fram för justerbara pallställ och godkändes 2009 av CEN, Comité Européen de Normalisation.

 • 10484
  2021-01-12

  Helautomatiserade lager

  För att hålla jämna steg med ökande volymer och ökad efterfrågan på snabb och exakt omsättning har lagerhantering och dess verksamhet tvingats utvecklas, och detta har inneburit ett steg mot automatisering.
 • 10536
  2020-12-04

  Uppdaterade lagkrav för lagermiljön

  Den 1 januari 2021 börjar den uppdaterade föreskriften för Arbetsplatsens utformning att gälla. Föreskriften innehåller bland annat krav på ställage, fritt arbetsutrymme och skydd mot ras. 
 • 10560
  2020-12-01

  Ny CEO för Gonvarri Material Handling 2021

  Sergio Rodriguez kommer att bli ny CEO för Gonvarri Material Handling (GMH) från och med den 1 januari 2021. Frank Pohl, som har lett GMH de senaste 6 åren, går i pension i slutet av 2020.
Senaste nytt