Skip to main content

Delvator växer och utvidgar sitt lager för att mer effektivt kunna hjälpa sina kunder till lönsamhet  

Kund: Delvator
Plats: Stockholm, Sverige
Produkter: Entresol, Hi280 hyllställ, P90 pallställ, Tornado Hissautomat och säkerhetstillbehör

Delvator har en lång historik av entreprenadmaskiner och de sista 25 åren har de arbetat tillsammans med Hitachi. Huvudkontoret ligger i Eslöv och de har filialer i Härnösand och Stockholm.

Förvaringsbehov
Delvator växer och behövde utvidga sitt lager i Stockholm för att mer effektivt kunna hjälpa sina kunder till lönsamhet och de behövde därför en helhetsleverantör av lagerinredning. De gick på rekommendationer och tog in offerter från ett antal leverantörer för att kunna jämföra både pris och lösningar.

Förvaringslösning
Valet föll på Constructor eftersom Delvator hade ett stort behov av en helhetslösning och man byggde en entresol för att kunna utöka den befintliga lagerytan till två våningar och därefter installerade man både hyllställ och traditionella pallställ och för att ytterligare utnyttja lagerutrymmet optimalt installerade man även en hissautomat som både effektiviserar arbetsflödet och ökar förvaringen samt är ett ergonomiskt alternativ för de anställda.

Constructor kunde dessutom i förstadiet enkelt visualisera anläggningen i 3D vilket gav Delvator en fin översiktsbild som de enkelt kunde justera och ändra i och lägga till och ta bort lagerinredning. Att Constructor även kunde leverera alla de produkterna som man hade behov av gjorde valet enkelt vid val av leverantör och Delvator kunde effektivt optimera sitt lagerutrymme.

Efter del justeringar i 3D skisser och en bra dialog mellan Delvator och Constructor levererade Constructor en entresol, 11 sektioner pallställ och 88 sektioner hyllställ (Totalt 440 meter hyllplan) samt en hissautomat. "Vi är mycket nöjda med denna helhetslösning som täcker alla våra behov" säger Thomas Johnsson, Affärsområdeschef Eftermarknad.

Om Delvator
Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. De säljer bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner – alla av märket Hitachi. Huvudkontor ligger i Eslöv och de har filialer i Härnösand och Stockholm. Ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag finns över hela Sverige. www.delvator.se