Skip to main content

Den perfekta lösningen för skoföretaget Schuh

Kund: Schuh
Plats: Storbritannien
Använda produkter: Hi280 Entresol

Förvaringsbehov

Sedan öppningen av sin första Schuh-butik i Edinburgh 1981 har detta skoföretag nu 100 butiker och en framgångsrik online-närvaro i Storbritannien och över hela Europa, med en stor skara fans på Facebook och X. Under åren har de även vunnit ett antal priser, inklusive Micros Grand Prix Golden Chariot Award for Delivery Excellence.

För att bevara sin kundnöjdhet med sin leveranstjänst investerade Schuh i ett södra distributionscenter. Beläget bakom en stor detaljhandelsbutik i New Square Shopping-området i West Bromwich organiserar det regionala distributionscentret (RDC) leverans av skor som beställts online och säkerställer en 24-timmars leveranstid för hela Storbritannien.

Förvaringslösning

Schuh UK

Schuh hade ett stort behov av förvaring till alla skor.

Efter att ha granskat olika alternativ bestämde man sig för att installera hyllstället Hi280 med en entresolplan som var 6 meter högt, öppna gångrader och entresolplan som stöddes av rygg mot rygg-hyllor. Detta gav det största antalet lagringsplatser. Det installerades också en godshiss, en yta för upphämtning och packbord på entresolplanet.

Schuh UK


“Vi har samarbetat under flera år och detta dubbelsidiga hyllsystem har verkligen gett oss det vi behöver; massor av lagringsutrymmen, samtidigt som den förzinkade ytan ger en ljus och modern look till vårt nya RDC-lager." - Donald Hutchison, logistikchef”
- Donald Hutchison, Logistikchef

Om Schuh

Den första Schuh-butiken öppnade 1981 i Edinburgh som en oberoende skobutik. Dess framgång ledde till en snabb tillväxt av antalet butiker i Storbritannien och Irland.

Denna framgång fortsatte när Schuh började utveckla sin onlinebutik under 2000-talet. År 2011 förvärvades Schuh av Genesco Inc., en specialvaruhandlare med säte i Nashville. Genesco Inc. säljer skor, huvudbonader, sportkläder och tillbehör i över 2 455 detaljhandelsbutiker i USA och Kanada, huvudsakligen under varumärkena Journeys, Lids och Johnston & Murphy.

www.schuh.co.uk