Skip to main content

TORNADO gör att man enkelt kan få en överblick av hela sortimentet av produkter

Kund: Volvo Truck Center
Plats: Gardermoen, Norge
Produkter: TORNADO lagerautomat, P90 pallställ, Hi280 hyllställ och entresol

Förvaringsbehov

Volvo Truck Center tillhandahåller nya och begagnade reservdelar till lastbilar och man har ett stort behov av att sortera och hålla ordning på tusentals artiklar. När man år 2019 skulle flytta till den nuvarande toppmoderna anläggningen i Gardermoen sökte man efter en leverantör av lagerinredning.Volvo Truck Center, Norway

Man sökte efter lagerinredning som på ett effektivt sätt kunde utnyttja utrymmet maximalt i den nya anläggningen. Självklart var även ekonomi och ergonomi viktiga komponenter i val av leverantör.

Förvaringslösning

Efter att ha diskuterat med olika leverantörer valde man Constructor och man har varit mycket nöjda sedan invigningen av anläggningen. Med lagerautomaten TORNADO kan man enkelt få en överblick av hela sortimentet av produkter och det går snabbt och är mycket effektivt att plocka valda artiklar dessutom är det ergonomiskt för personalen och man utnyttjar lagerkapaciteten i anläggning maximalt. Men även helheten med service och tillgång till reservdelar räknas, viktigt att ha en leverantör som kan leverera en helhet och man har även installerat hyllsystem och pallställ för att få ordning och reda vilket är mycket viktigt då man tillhandhåller så många artiklar.
Volvo Truck Center, Norway

Øivin Rise, Warehouse Manager på Volvo Truck Center, säger ”Sedan start har vi haft väldigt få fel på lagerautomaten och vi är mycket nöjda med både leverans och den service som vi har fått av Constructor. Att enkelt kunna göra ändringar och justeringar i hallen är även det viktigt och att man får kvalitet och service som håller i många år framöver då man inte vill lägga tid på småsaker”.

About Volvo Truck Center

Den nya anläggningen ersätter Volvo Truck Center Jessheim och ligger på Hovinmoen några hundra meter från E6an. Den nya toppmoderna anläggningen innebär att transportnäringen i detta viktiga område får ett helt nytt utbud. Verkstaden drivs i två skift och betjänas av över fyrtio motiverade och erfarna Volvo medarbetare. I närområdet finns det ett antal transportörer och logistikcenter. Det tar fem minuter att köra från flygplatsen till anläggningen. www.volvotruckcenter.no