Skip to main content

Behöver du förvara långa, tunga produkter? Det kan du göra så här...

Kärnan i ett lagerhanteringssystem är att förstå vilka förutsättningar som gäller för de produkter som ska förvaras, och investera i system för att möta behoven, samtidigt som lagerkapaciteten optimeras.

Mobile CantileverDetta är som allra viktigast när långt, tungt gods ska få plats. Skrymmande, tungt gods med avvikande former kan lätt förstöra ett fungerande lagerhanteringssystem om man inte planerar noga hur dessa ska förvaras.

Det finns gott om specialiserad lagerinredning som inte bara ger plats för långa och tunga varor, men som också ger maximal lagringskapacitet och säkerställer enkel åtkomst in och ut ur lagringsområdet, förbättrad lagerhantering och ökad produktivitet.

Grenställ och lagring

Medium Duty Cantilever

En möjlighet är att använda grenställ. Ett Grenställ ger stöd i ena änden, sträcker sig horisontellt och ger den mångsidighet som behövs för att lagra långa, tunga eller skrymmande produkter.

Detta är ett populärt alternativ, av uppenbara skäl. Systemet är mångsidigt och kan bära gods i många olika längder, former och vikter.

Grenställ ger också en komprimerad lagring, och maximerar därmed det tillgängliga utrymmet. Det är en beprövad, säker lösning och har den extra fördelen att den passar både inomhus och utomhus.

Dess viktigaste fördel är tillgängligheten. Genom den öppna fronten kan truckar enkelt komma åt det lagrade godset, både för att stapla och hämta.

Dessutom är detta en slitstark och kostnadseffektiv lösning som kan anpassas till just din lagermiljö, eftersom systemet finns i många olika utföranden.

Heavy Duty CantileverFör långa och tunga föremål

Förvarar du långa, tunga föremål som rör eller timmer? Rätt lösning för detta är kraftiga Grenställ.

Detta mångsidiga modulsystem är idealiskt för långa, tunga produkter – eftersom det är utrustat med bärarmar kan en truck enkelt komma åt att stapla eller ta ut gods.

För långa och lätta föremål

Alla långa produkter är inte tunga, men även lättare föremål kan vara besvärliga att lagra och innebär liknande utmaningar. För gods som är långa men kan lyftas för hand är lätta/medelkraftiga Grenställ en idealisk lösning. De lagerförda varorna är tillgängliga för både plockare och truckar, och erbjuder ett högkomprimerat förvaringsalternativ.

Platsbesparande

Med mobila Grenställ kan ytan på ett lager utnyttjas optimalt. Grenställssektionen är flyttbara, vilket ger ökad komprimering, och de fribärande bärarmarna är idealiska för förvaring av tunga, långa och skrymmande föremål.

Detta tål att upprepas, den öppna fronten gör bärarmarna lättillgängliga för truck, och eftersom ställagen är flyttbara behöver bara en gång vara öppen åt gången.

Högre täthet

TELEKANTEtt annat alternativ är teleskopisk Grenställ (TELEKANT). Dessa är fast förankrade i golvet, men varorna som förvaras på teleskopiska bärarmarna kan skjutas in och ut. Detta ger en större lagringstäthet och optimering av kapaciteten.

Eftersom ställets utformning bygger på ett klassiskt Grenställ behåller den alla fördelar, men har i tillägg också fler lagringsalternativ tack vare teleskopiska armfästena med utökningsbara lagringsnivåer.

Genom att varorna i Grenstället kan hanteras med kran kan upp till 80 % av det tidigare nödvändiga manövreringsutrymmet omvandlas till produktionsyta. Denna typ av ställage kan installeras på svåråtkomliga platser eller nära maskiner som bearbetar det lagrade materialet.

Säkerhetsnivån samt hastigheten och komforten är betydligt högre när profilerna hanteras med en kran.

Andra lagerlösningar för långa, tunga produkter

A-rackGrenställ är inte den enda lösningen som kan användas.

Ett annat alternativ är A-ställ, som kallas så eftersom konstruktionen sedd från sidan har formen av ett stort A.

A-ställ är idealiska för svårplacerade produkter som träplattor, lister eller brädor, som kan förvaras vertikalt på ett säkert sätt.

En extra fördel är att A-ställ intilliggande varandra ger möjlighet till förvaring på båda sidor, så att förvaringen kan komprimeras maximalt. De är också mycket flexibla, eftersom avståndet kan justeras för att anpassas till godsets tjocklek och antal artiklar. De stödjande horisontella balkarna är också justerbara, så att artiklar kan lagras i önskad höjd.

Ändarna kan förslutas för att förhindra skador på varorna, och ett träunderlag går också att lägga till.

RollrackFör förvaring av långa föremål är Rollrack en idealisk lösning. De ser lite ut som honungskaka i en bikupa, där föremål kan lagras individuellt i varje cell. På så sätt kan lagrat gods snabbt och enkelt nås utan att övrigt gods påverkas.

För varje potentiellt problematiskt skrymmande, tungt eller långt produkter som behöver lagras finns en perfekt lösning – antingen Grenställ, A-ställ, Rollrack eller en kombination av alla tre. Målet är att maximera lagerkapaciteten, produktiviteten och översikten, och dessa lösningar uppfyller just detta.

Om du vill prata med våra medarbetare om lösningar för förvaring av långa, tunga eller skrymmande gods är du välkommen att kontakta oss.

 • 14139
  2024-05-06

  Hållbarhetsrapport 2023

  Vi är glada att presentera vår årliga hållbarhetsrapport 2023, som dokumenterar koncernens omfattande framsteg och prestationer inom området hållbar utveckling. Rapporten understryker vårt pågående engagemang för miljöskydd, sociala ansvar och framgångsrika företagsstyrning.
 • 11524
  2024-04-15

  Begagnad hissautomat säljes

  Miljösmarta företag ser fördelarna med att köpa begagnade lagerautomater för att utöka lagringsutrymmet i befintliga lokaler.
 • 13220
  2023-04-20

  LogiMAT 2023

  Kom och se våra automatiserade lagringssystem i aktion den 25-27 april i Stuttgart. Upptäck fördelarna med effektiv lagring, exakta lagernivåer, felfri och snabb plockning. Oavsett om du är intresserad av våra lagermaskiner eller vill veta mer om våra andra lagersystem. Vi kommer att vara på plats för att berätta mer. Våra lösningar utvecklas efter dina individuella behov, så kom och träffa oss.
Senaste nytt